Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2006

Αγγουράκια και τουρσάκια

Κάθε που πάω στο κέντρο της Αθήνας αισθάνομαι σαν την αλεπού που στοχεύει κοτέτσι. Τα όνειρα και οι προσδοκίες απύθμενες, τα σάλια αρχίζουν και τρέχουν.. μαζέψτε με
Σοφοκλέους, Βαρβάκειος, Γερανίου, Αρμοδίου και Αριστογείτονος.
Περπατώ εις τους δρόμους πολύ προσεκτικά, τα πεζοδρόμια είναι γλιστερά, γεμάτα παγίδες, άσε που δεν χωράμε όλοι και το σπρωξίδι αναπόφευκτο, άσε που μπορεί να πατήσω και κανένα σκουπίδι/σάπιο κοψίδι και να σωριαστώ.. μπλιάχχ.
Οπως οι περισσότεροι προτιμώ το οδόστρωμα και άσε τους οδηγούς να με αγριοκυττάνε και να μουρμουράνε βρισίδι.. μωρέ τι μας λέτε!
Περπατώ εις την πόλη ψάχνοντας για αγγουράκια τουρσί. Διάβασα ότι υπάρχει στην οδό Αρμοδίου ένας Ρώσος μπακάλης που πουλάει τα ωραιότερα τουρσάκια της Αθήνας.
Εδώ πρέπει να πώ ότι έχουμε ένα κάποιο πάθος με τα αγγουράκια.. με τις πίκλες βρε παιδιά, ηρεμείστε, δεν είναι κείμενο του Penthouse αυτό.
Λοιπόν, τουρσί απο τουρσί διαφέρει, άλλα είναι πιπεράτα, άλλα ξυνά, άλλα γλυκά, άλλα μεγάλα και ψωμωμένα άλλα καχεκτικά και καίνε τη γλώσσα. Τα εβραίϊκα είναι μεγαλύτερα, τα περσικά καίνε τη γλώσσα, τα ρώσικα είναι πιο γλυκά απο τα τούρκικα..
Ο κόπος μου ανταμείφθηκε. Βρήκα το ρώσικο μπακάλικο. Το μαγαζί του ήταν άδειο, όλη η πραμάτεια ήταν στο πεζοδρόμιο τοποθετημένη προσεκτικά πάνω σε όρθιες βιβλιοθήκες (!!!!!!!), στα ράφια τους, σαν να ήταν βιβλία. Απειρα τα βάζα, με τουρσιά καρόττα, λάχανα, ραπάνια, κρεμμύδια, ρεπάνια, κουνουπίδια, τοματάκια και αγγουράκια!
Το μικρότερο ήταν των 3 κιλών. Πάμφθηνα. Πήρα και λίγο ρώσικο ψωμί.. είναι πιό παχύ απο τη πίτα για κεμπάμπ. Οι ρώσοι κάνουν μιά τομή σαν τσέπη, ρίχνουν τυρί μέσα και μετά πετάνε το ψωμί στο τηγάνι..λιώνει το τυρί και μετά είναι ΚΟΛΑΣΗ
Πάλι δίαιτα θα κάνουμε σήμερα!


9 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Μου θυμίζεις ποια είναι η Αρμοδίου; Στο πλάϊ απέναντι από την κρεαταγορά; Εκεί που έχει και κάποια γκαλερί; Που το βρήκε το ρώσσικο; Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Marina είπε...

Είναι κάθετος της Αθηνάς, απέναντι απο τη Βαρβάκειο.
Δές και εδώ http://www.athensinfoguide.com/gr/wtsmarkets.htm

Το ρώσικο το βρήκα σε ένα παλιό άρθρο του ΕΥ ΖΗΝ σχετικά με Εθνικές κουζίνες.
Το βάζο με τα τουρσιά που πήρα όμως δεν χώραγε στο ψυγείο, έτσι αναγκάστικα να τα μετακομίσω σε μικρότερα βαζάκια.

Horexakias είπε...

Το πιο ωραιο τουρσι,το εφαγα στη Θεσ/νικη απο ενα κρητικο.Χα,χα.Και ομως.

J. είπε...

Κι εγώ από έναν Πολωνό. Υποτίθεται ότι είναι από τα εθνικά τους "μεζεκλίκια". Προσωπικά προτιμώ το χταπόδι στα κάρβουνα, αλλά τέλος πάντων.

Juanita La Quejica είπε...

Μαρίνα, κοίτα εδώ. http://www.hungryforhungry.blogspot.com
Στείλε μου mail να σε ενημερώσω.

Crucilla είπε...

Τουρσάκια,....μμμμμ...υπάρχει καμιά πρόταση για κανένα πραγματικά καλό συσκευασμένο ή τσάμπα ψάχνω;

Marina είπε...

crucilla, το βασικώτερο είναι να βρείς τη γεύση σου. Τι σ' αρέσει? Ξυνό, πικρό, μεγάλο, μικρό, γλυκό?
Σε εμάς αρέσουν τα μικρά τουρσάκια που είναι γλυκά.
Βρήκα τούρκικα τουρσάκια των αδελφών Αγιάνογλου σε πολίτικα μαγαζιά τροφίμων και στο Lidl. Στο τελευταίο έχει γερμανικά τουρσάκια διαφόρων μεγεθών που είναι πολύ γλυκά.
Τα ρώσικα τουρσιά είναι θεόρατα και χαλάνε γρήγορα αμα κοπούν.
Τα εβραίκα είναι πολύ αλατισμένα, λύσσα.
Και βέβαια εξαρτάται πώς θα τα φάς, αν είναι για γαρνιτούρα π.χ. ταραμοσαλάτας ή αν πρόκειται να βγεί με ούζο.

An-Lu είπε...

Μμμμμμ! Αυτό το ρώσικο μάλλον θα το επισκεφτώ σύντομα...

Crucilla είπε...

Θενκς πραγματικά! Τα γκέρκινς τα τρώω πλεόν σαν σνακ, τόσο μου αρέσουν, οπότε και αποκλείονται τα πολύ αλμυρά. Του Λίντλι ( που λέει και η γιαγιά μου) είναι ικανοποιητικά και πιστεύω ότι το ιδανικό μέγεθος είναι τα μικρο-μέτρια...Αυτά τα τούρκικα που λες θα τα ψάξω! Και πάλι θένκια!