Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006

Tartare


Γαλλικό εστιατόριο στη Γλυφάδα. Πηγαίνουμε συνήθως εκεί αρχές καλοκαιριού, όταν οι νύχτες είναι ακόμη δροσερές.

Το περιβάλλον εντυπωσιακό, το μενού απλό αλλά και περίπλοκο, έχει εύκολα πραγματάκια για τους μη μυημένους και άλλα φοβερά πιάτα για τους λάτρεις. Το προσωπικό περιποιητικό και ευγενικό. Η κράτηση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.


Το νούμερο 1 είναι ...το κρέας. Ο ωμός κιμάς Tartare, απλά δεν παίζεται. Ζουμερός, με το σωστό αλατάκι, ούτε πικάντικος, ούτε αδιάφορος. Ολα του τα κρέατα είναι σωστά ψημένα, εδώ δεν υπάρχουν τα γνωστά καλοψημένα, χωρίς αίμα, το αιματάκι είναι fact αν δεν είσαι καννίβαλος, μην διαλέγεις Γαλλικό εστιατόριο. Επίσης έχουν και το σωστό πάχος. Το ελληνικό κόντρα είναι λεπτό, ενώ το κόντρα γαλλικής κοπής διπλό σε πάχος. Αυτό έχει αντίκτυπο στη γεύση.

Το νο. 2 είναι οι τηγανιτές πατάτες τις οποίες εδώ δεν τις παραγγέλνεις, εξυπακούονται και έρχονται απο μόνες τους μαζί με το κρέας.. πατάτες όνειρο, καυτές και χειροποίητες..

Το νούμερο 3 είναι το σουφλέ. Αργεί να έρθει, σωστή πριμαντόνα, ΄΄οταν όμως εμφανίζεται κάνεις υπόκλιση. Υποτίθεται ότι είναι για 2 άτομα..σιγά..όποιος προλάβει είναι..το τέλειο πρώτο πιάτο.

Πέρα απο αυτά δοκιμάσαμε
τυρί Camembert με βατόμουρα
Ραβιόλια με φουά γκρά
Entrecote με ροκφόρ

και πολύ καλή λίστα κρασιών
και παγωτά.
Και η τιμή γύρω στα 50 ευρώ το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: