Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

Ο "Πανταζής" στο Κεφαλάρι - Αργους

Παλιό μεν αλλά πολύ καλό εστιατόριο, στο Κεφαλάρι (Αργος-Αργολίδα). Εχει 2 μεγάλες αίθουσες μία που συνήθως την διαθέτει τα βράδυα σε γάμους και μία μικρότερη για βαπτίσεις. Ανοιχτό και μεσημέρι. Περιποιημένο σέρβις, ωραία τραπεζομάντηλα και πάρα πολύ προσεγμένη κουζίνα και τεράστιος χώρος για πάρκινγκ. Το καλοκαίρι έχει ωραίο κήπο με συντριβάνι στη μέση και λιμνούλα με κύκνους.
Πήγαμε άτομα 3, πήραμε κατ' αρχήν ντολμαδάκια αυγολέμονο με κληματόφυλλα, που ήταν με μπόλικο κρέας και μαλακά τα φύλλα απέξω και το αυγολέμονο ξυνό όπως μας αρέσει. Μετά πήραμε το κλασσικό έδεσμα της περιοχής το τυροπιτάρι που είναι κάτι σαν τηγανιτή τυρόπιττα αλλά χωρίς λάδια. Πολύ ανώτερο απο εκείνο που είχαμε φάει στη "Σπηλιά" (Αργος) το καλοκαίρι. Ηπιαμε και δικό του ροζέ κρασί (1 κιλό) πολύ ελαφρύ.
Μετά παραγγείλλαμε ένα κοτόπουλο με γλυκόξυνη σάλτσα. Το κοτόπουλο έχει ψηθεί προηγουμένως στα κάρβουνα, ξεροψημένο απέξω με ζουμί μέσα, απο πάνω έχουν βάλει τηγανητες στρογγυλές πατάτες και όλο έχει περιχυθεί απο τη δική τους ξυνή σάλτσα λεμονιού που είναι σωστά δεμένη (το τονίζω αυτό το τελευταίο γιατί κάπου αλλού που είχα φάει αντίστοιχο κοτόπουλο, είχανε δέσει τη σάλτσα με αλεύρι - το οποίο φαινόταν στη γεύση).
Ούφ! Σκάσαμε. Ούτε γλυκό δεν πήραμε
Σύνολο, άτομα 3, = 34 ευρώ

4 σχόλια:

An-Lu είπε...

Μου άνοιξες την όρεξη πάλι!!! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα,

Την επόμενη φορά μην παραλέιψεις να δοκιμάσεις "Μπογάνα", ενα ζουμερότατο αρνακι-λουκούμι μαγειρεμενο στη γάστρα, και "γκογκες" ένα τοπικό 100% ζυμαρικό που μοιάζει με νιοκι.

Καλά γευστικά ταξίδια

Ανώνυμος είπε...

Tυχερή που είσαι Μarina με τα ταξίδια σου!
Την καλημέρα μου & πιες κι ένα ποτηράκι στην υγειά μας την άλλη φορά.
Φιλιά

Hungry For Life είπε...

Ο λόγος σου μας χόρτασε και οι όμορφες φωτό σου...