Ποιά η διαφορά μεταξύ Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων φιστικιών τύπου Αιγίνης;
Εδώ και κάποια χρόνια ανέπτυξα αλλεργία σε όλων των ειδών τα φιστίκια, είτε είναι αράπικα, είτε κάσιους είτε (τα αγαπημένα μου) Αιγίνης. Ισως γιατί έτρωγα πολλά απο παιδί. Η αλλεργία ήταν σοβαρή, κατέληξα σε ειδικό γιατρό ό οποίος μετά απο διάφορες εξετάσεις μου είπε ότι "ξηροκάρπια τέλος" και μου έδωσε φάρμακα.
Εκτοτε δοκίμαζα πότε-πότε φιστίκια Αιγίνης για να δώ μήπως και μου περάσει η αλλεργία.. είχα δοκιμάσει Ελληνικά, ευρωπαϊκά ακόμη και εισαγώμενα απο το Ιράν και το αποτέλεσμα ήταν μικρής εμβέλειας αλλεργία.
Και μιά μέρα, είδα σε ένα νέο σουπερμάρκετ στον Ασπρόπυργο, φιστίκια Αιγίνης απο τη Καλλιφόρνια. Πήρα λοιπον ένα πακετάκι, για να δοκιμάσω...
Εφαγα κατ' αρχήν 5 φιστικάκια..για δοκιμή...
Τίποτα. Καμμία αλλεργία
Μετά έφαγα μία χούφτα
Τίποτα. Καμμία αλλεργία
Μετά τελείωσα το σακκουλάκι..
Τίποτα. Καμμία αλλεργία
Και αναρωτιέμαι και λέω
"Με τι ψεκάζουν τα ελληνικά ή και Ιρανικά φιστίκια και ο κόσμος παθαίνει; Η πιο απλά, τι "στην ευχή δεν έχουν τα δικά μας φίστίκια που το έχουν τα αμερικάνικα;
2 σχόλια:
Μήπως ήταν η κυρια Κ που σε προστάτεψε;
Η αλεργία σε φυστίκια οφείλεται σε συγκεκριμένες προτεΐνες οι οποιές αναγνωρίσονται από τον οργανισμό σαν ξένο σώμα.
Η διάφορες πικοιλίες φυστικιών έχουν διαφορετικά επιπεδά των συγκεκριμένων προτεϊνών. Τα φυστικία αμερικής είναι άλλης πικοιλίας και πιθανών αυτός να είναι ο λόγος.
Τα διάφορα χημικά δεν είναι γνωστά να έχουν αλεργίκες αντιδράσεις.
Δημοσίευση σχολίου