Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

Κατσαρίδες

Πολλές και παντού. Είναι γνωστό οτι όταν οι άνθρωποι γίνουμε σκόνη, οι Μικρές Τερέζες θα επιβιώσουν μιά χαρά. Οπου υπάρχει υγρασία και ψίχουλα ζούν ευτυχισμένες. Εχω κόλλημα με τις κατσαρίδες. Απο τη μιά τις αγαπάω, απο την άλλη τις μισώ. Μερικές τις σκοτώνω, αν όμως είναι τίποτα μεγάλες και φτερωτές, γίνομαι καπνός ουρλιάζοντας.

Πόσο μάλλον αν στοιχειώνουν τους χώρους εστίασης. Κακά τα ψέμματα, σε όλες τις κουζίνες, κελάρια, αποχετεύσεις, ζούν κατσαρίδες. Είναι απλά θέμα υγιεινής, να κάνουν οι ιδιοκτήτες συχνά απεντομώσεις, να κρατάνε τους χώρους καθαρούς κλπ, κλπ.

Δύο πράγματα δεν θα ξεχάσω όσο ζώ.

Ενα εστιατόριο στο Ναύπλιο, απέναντι απο το Αρχαιολογικό Μουσείο, που αν και έτρωγα πολύ ωραία, μου ήρθε μιά φορά να πάω στην τουαλέττα. Για να φτάσω εκεί πέρασα απο τις κουζίνες του όπου διάφοροι μάγειροι έπιαναν τα φαγητά με τα χέρια χωρίς γάντια και τα ακούμπαγαν στα πιάτα των πελατών και μερικες μικρές Τερέζες σουλατσάριζαν στους τοίχους. Μέρα μεσημέρι για όποιον θεωρεί ότι τα εν λόγω έντομα μόνο το βράδυ με το φράκο τους κυκλοφορούν. Το πάτωμα μωσαϊκό έκανε κρίτσι-κρίτσι κάτω απο τα παπούτσια μου. Είχα μεγάλη ανάγκη για τουαλέττα ειδάλλως θα σηκωνόμουνα να φύγω. Ποτέ δεν ξαναπάτησα στο εστιατόριο αυτό. Ας φιγουράρει το όνομά του στους καλυτερους οδηγούς της πόλης. Τέτοια σιχαμάρα, είχα χρόνια να πάθω.
Το δεύτερο περιστατικό ήταν σε μία τραπεζα στη Γλυφάδα. Πρίν γίνει τράπεζα ήταν εστιατόριο, απ ' εκείνα τα ακριβά. Χρειάστηκα λοιπόν μία φορά να κατέβω στο υπόγειο να πάω στην τουαλέττα (μην απορείτε, πίνω πολλά υγρά οπότε όλο για πιπι πάω). Μπαίνω μέσα και ουρλιάζοντας ξαναβγαίνω έντρομη. Κάτι πελώριες κατσαριδάρες ελεύθερα παίζανε κυνηγητό στο πάτωμα.. Απολογητική ήταν η υπάλληλος..
"μόλις ήρθαμε ξέρετε, ήδη έχουμε κάνει 3 απεντομώσεις και δεν λέει να καθαρίσει ο χώρος.. και να σκεφτείτε κυρία, ήταν εδώ η κουζίνα του ΧΧΧ πανάκριβου high-high εστιατορίου εδώ"
Εγινα καπνός βέβαια, καλύτερα να τα κάνω επάνω μου.
Χθές που είχαμε βγεί έξω με τον Κ, πάλι κατσαρίδες είδα να χώνονται σε χαραμάδες πίσω απο τα τραπέζια του εστιατορίου.

Μα πόσο κοστίζει μιά απεντόμωση βρε παιδιά?

3 σχόλια:

andreas athanasopoulos είπε...

κατω τα χερια απο τις κατσαριδουλες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η σωστή εφαρμογή και καταπολέμηση των εντόμων υγειονομικής σημασίας δεν μπορεί να κοστολογηθεί έτσι απλά. Είμαι υγειονολόγος και έχω ασχοληθεί από τον καιρό που ήμουν φοιτητής με το θέμα.
Στον/ην antarths: Αγαπητέ φίλε, έχε υπόψη σου ότι οι κατσαρίδες λόγω της λιπώδους επιφάνειας τους αποτελούν αιτίες αλλεργιών με τις ουσίες που εκκρίνονται από το κέλυφος τους και επίσης είναι μηχανικοί φορείς παθογόνων μικροοργανισμών. Οι κατσαριδούλες δεν είναι και τόσο αθώες !!!

Το email μου είναι ygeionologos@gmail.com και το έχω δημιουργήσει αποκλειστικά για την επίλυση τέτοιων αποριών καθώς εδώ και αρκετό καιρό βλέπω "ειδικούς" να μιλάνε μόνο σύμφωνα με την τσέπη τους!!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Εργάζομαι κι εγώ ως επιστημονικός υπεύθυνος εταιρείας αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Ωστόσο μπορώ να παρέχω δωρεάν συμβουλές, ακόμα και αν σε κάποιους δεν αρέσει!!!

Είναι αδιανόητο να θυσιάζεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον στο βωμό του χρήματος. Και στο κάτω κάτω, όσοι απασχολούνται σε τέτοιες επιχειρήσεις αυτοαποκαλούνται επιστήμονες!!!

Δηλαδή εμείς οι λίγοι ηλίθιοι με μεταπτυχιακά και ερευνητικές εργασίες σχετικά με το αντικείμενο τι πρέπει να κάνουμε;

Τί πρέπει να ξέρετε για τις απεντομώσεις:
1. Η εταιρεία υποχρεούται να εκδίδει πιστοποιητικό με αρ.αδείας από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
2. Να ζητάτε τη δραστική ουσία του σκευάσματος
3. Να ρωτάτε τον επιστημονικό υπεύθυνο τι ξέρει για την ουσία
4. Να ρωτήσετε την εταιρεία για το βιογραφικό του επιστημονικού υπεύθυνου (Αν δεν το έχει, δεν τη νοιάζει και αν δεν την νοιάζει δεν ενδιαφέρεται για τις γνώσεις του)
5. Όποιος κάνει την εφαρμογή και δεν παίρνει ατομικά μέσα προστασίας σημαίνει ότι δεν ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του, πώς θα προστατέψει εσάς;
6. Αυτά και πολλά άλλα που δεν έχω χρόνο επί της παρούσης να σας γράψω!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

ανώνυμε
Αν δεν προτιμήσω εταιρέια απεντόμωσης τι προτινεις να κάνω μόνος μου, αν υπάρχει κάτι να κάνω?
(εννοώ αγορά για εφαρμογή κατά τη γνώμη σου κάποιου αποτελεσματικόυ σκευάσματος. )
Προσωπικά είμαι εναντίον των αερολυμάτων. Μάλλον φαίνονται κατάλληλα οι ουσίες που μεταφέρονται από τα πόδια των εντόμων καθώς περπατούν και δηλητηριάζουν κατόπιν και τις φωλίες τους, πεθαίνοντας αργότερα