Παρασκευή, Ιανουαρίου 04, 2008

Tσίκλα ΕΛΜΑ

Αγαπητή μου Τσίκλα Ελμα
Σου γράφω για πρώτη φορά για να σου εκφράσω, το παράπονό μου για τη κατάσταση της υγείας σου!. Απο τότε που ήμουνα παιδί, ήσουνα η αγαπημένη μου τσίκλα, τότε που κυκλοφορούσες σε άσπρους κρυστάλλους που κόλλαγαν στα δόντια, εγώ σε μάσαγα. Εϊχες την ωραιότερη γεύση και διαρκούσες πάρα πολύ. Επνιγες όλες τις οσμές, τη τσιγαρίλα, ακόμη και τη σκορδίλα. Ησουν το ίνδαλμά μου!
Μετά βγήκες στην παραπάνω μορφή χωρίς ζάχαρη αλλά και σε αυτήν τη μορφή

καθώς και σε κάποια άλλα κουτάκια με γεύσεις πορτοκαλιού κλπ. Ησουν ακριβώτερη απο τις άλλες τσίκλες, αλλά πάντα σε προτιμούσα για την ιδιαιτερότητά σου, να διαρκείς, να καλύπτεις όλες τις γεύσεις του παλιού γεύματος, να ευφραίνεις και να αρωματίζεις. Σε μάσαγα με τις ώρες. Η κάθε τσάντα μου (και εχω πολλές) είχε απο ένα κουτάκι σου.

Τώρα όμως θα αναγκαστώ μετά απο τόσα χρόνια να σε εγκαταλείψω γιατί πρώτη εσύ με έρριξες. Χάλασες αυτή σου την ιδιαιτερότητα. Δεν διαρκείς παρά το πολύ 1 λεπτό, μετά γίνεσαι ένα άοσμο λάστιχο που μόνο για φτύσιμο είναι. Πιο πολύ διαρκούν οι πάμφθηνες τσικλόφουσκες των περιπτέρων.

Στην αρχή σκέφτηκα μήπως έφταιγε το περίπτερο της γειτονιάς, μήπως σε είχε βάλει στον ήλιο όπου έλιωσες και χάλασε η γεύση. Πήρα σβάρνα τα σουπερμάρκετ, Σκλαβενίτη, ΑΒ, Champion, Atlantic, μεγάλα περίπτερα, έφθασα μέχρι το Mastiha Shop της Κριεζώτου, η έρευνα βάστηξε 6 μήνες, τόσο μου πήρε για να διαπιστώσω ότι δεν φταίνε οι πωλητές, η τωρινή σου γεύση δεν έχει καμμία σχέση με εκείνη που είχες πρό 2 ετών. Εκανες οικονομία στη γεύση, βάζεις λιγώτερη μαστίχα στα κουφετάκια και πολύ ζάχαρη..έτσι δεν είναι?

Θα μου πείς ότι το κόστος της ζωής ακρίβηνε, το ίδιο και τα υλικά, λιπάσματα, χαρτί, επεξεργασίες. Αρα επειδή ακριβαίνει η ζωή πρέπει να κόψεις την ποιότητα. Να είσαι και ακριβή στα λάχανα και φτηνή στ' αλεύρια. Λυπάμαι δεν θα σε ακολουθήσω σε αυτή σου την πορεία. Κρίμα.

Εχε γειά

Μαρίνα.

6 σχόλια:

kiki είπε...

Δοκίμασε τις Lifedrops. Τις προτιμώ σε σχέση με τις Ελμα. Ειναι λιγότερο σκληρές (μου είχαν στοιχίσει κάποια σφραγίσματα οι ελμα) και περισσότερο γευστικές για μένα. Φυσικά μιλάω για τις χωρίς ζάχαρη.

Crazy Chef είπε...

ναι ναι lifedropes rulez))))

Ανώνυμος είπε...

καλοί μου φίλοι/ες μάλλον θα διαφωνήσω... μήπως μπερδεύουμε τις life drops με την ΕΛΜΑ?? απόσο γνωρίζω η συνταγή της ΕΛΜΑ είναι η ίδια τα τελευταία 8 χρόνια...η συνταγή που έσπαγε δόντια και σφραγίσματα έχει εγκαταλειφθεί τουάχιστον 1 χρόνια.. θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συνταγή ΕΛΜΑ περιέχει φυσικό μαστιχέλαιο το όποιο όπως όλα τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά πτητικό... νομίζω ότι η αυτοπόδεικτη υπογραφή όλων των προϊόντων με φυσικά αρώματα είναι ότι πολύ γρηγορα χάνουν το αρωμα τους... προσωπικά θα ανησυχούσα αν είχε μεγάλη διάρκεια!!!

Marina είπε...

Μετά απο μήνυμα που έλαβα απο τον κ. Σαραντινίδης (το οποίο θα παραθέσω εκ νέου-σαν καινούργιο post)ενημερώθηκα για την originality της τσίκλας ΕΛΜΑ. Χάνει τη γεύση της γρήγορα γιατί είναι φυσικό προϊόν.
Ετσι επειδή παρόλλες τις παρεκτροπές μου πρός άλλες τσίκλες, πάντα η ΕΛΜΑ μου λείπει, ξαναγύρισα. Παίρνω αυτή που έχει ζάχαρη και πρίν χάσει τη γεύση της βάζω ένα δεύτερο κουφετάκι στο στόμα. ..Χμμ! Ετσι τελειώνουν γρήγορα ε? Δεν με νοιάζει. Ας πληρώνω λίγο παραπάνω την απόλαυσή μου.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΕΛΜΑ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΣΙΧΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ MASTIHASHOP ΤΗΝ ΕΛΜΑ+ ? ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΥΦΕΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΛΟ.