Κυριακή, Ιουλίου 29, 2007

..όταν ξεμένουμε

από φρέσκα προϊόντα και μεζεδάκια και το ψυγείο φαίνεται να αδειάζει, (αντί να βάλουμε τα.. και να καταφύγουμε στους πιτσάδες) είναι ευκαιρία να ανακαλύψουμε ότι ναί μεν μείναμε απο τα γνωστά αλλά υπάρχουν τόόόσα άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να μας συντηρήσουν για 1-2 μέρες ακόμη.
Κατ' αρχήν υπάρχει η κατάψυξη. Απο προσωπική πείρα πάντα είναι απο γεμάτη, μέχρι σχεδόν γεμάτη με κρεατικά, ψαρικά, ζωμούς, υπόλοιπα γευμάτων τοποθετημένα σε σακκουλάκια, λαχανικά παντός είδους. Καλά είναι τα νωπά προϊόντα, στα κατεψυγμένα όμως έχω μιά κάποια εμπιστοσύνη, κατάλοιπο απο την πρώην πεθερά μου την Αγγλίδα που στον καταψύκτη της είχε σε ράφια ό,τι μπορούσε να βάλει ο νούς του ανθρώπου..μέχρι και βατόμουρα που μάζευε την άνοιξη και τα σερβίριζε καταχείμωνο πάνω σε χειροποίητες τούρτες.
Στη τροφοθήκη πάντα θα υπάρχουν κάποια είδη ζυμαρικών - οσπρίων έστω και ληγμένων. Δεν χάθηκε ο κόσμος να φάμε μιά ωραία ληγμένη μακαρονάδα ή ένα πιλάφι με κατεψυγμένα λαχανικά ε? Τι περισσότερο να πάθουμε απο τις σαχλαμάρες που τρώμε/πίνουμε κάθε μέρα?

Οσο για ποτά όλο και κάτι θα υπάρχει. Χθές ο Κ μας έφτιαξε Campari με υπόλοιπο μιάς vodka και ένα μπουκαλάκι angostura που είχε λήξει εδώ και 7 χρόνια..απίστευτα υπέροχο ποτό, τίποτα δεν πάθαμε εξ'ου και γράφω. Καμμία σχέση με το έτοιμο μπουκάλι της αγοράς.
Αρα, τελικά όλο και κάτι θα βρούμε να φάμε αν υπάρχει καλή θέληση και φαντασία.

4 σχόλια:

So_Far είπε...

Μια και το έφερε η κουβέντα, ποιο είναι το διάστημα 'ζωής' ενός προϊόντος μετά την ημερομηνάι λήξης; Έχω πάντα αυτή την απορία.

scalidi είπε...

Αχ, τι ωραία, έχω χαρεί πολύ που σε βρήκα ή μάλλον με βρήκες πρώτη... Κάνω ακριβώς το ίδιο, και έχει τύχει να φτιάξω κάτι υπερόχα "εκτάκτως έκτακτα" φαγάκι από σχεδόν το τίποτα... Την καλημέρα μου! :)))))))))

scalidi είπε...

τελικά, εσένα είχα διαβάσει, τόσα μπλογκ έχεις υπό την εποπτεία σου και τα 'χασα κι εγώ :)))

Blogger είπε...

Get all the best spirits and wines at Duty Free Depot!

All the popular brand name drinks for unbelievable discounted price tags.