Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007

"Butcher's"

Είχα διαβάσει για το εστιατόριο αυτό σε ένα περιοδικό και μιά που μας αρέσει το κρέας είπαμε να το δοκιμάσουμε.
Η περιοχή που βρίσκεται είναι δίπλα στο Γκάζι, μέρος που προσπαθεί να αναβαθμισθεί. Απο τη μία πλευρά υπάρχουν διάφορα μαγαζιά, εστιατόρια και μπάρ όπως τα Mamaca's, Dirty Ginger, Code, Τ, Καλλίχωρον και Σαρδέλλα. Πιό πέρα οικογένειες μεταναστών με τις πολύχρωμες μαντήλες τους κάθονταν στα πεζοδρόμια έξω απο το σπίτι τους και τα λέγανε, κεντώντας ή πλέκοντας. Παιδιά όλων των χρωμάτων παίζανε χαρουμενα στους λακκουβόδρομους με τα ποδήλατά τους. Γειτονιές άλλων εποχών. Θυμήθηκα τις αλάνες των παιδικών μου χρόνων.

Πήγαμε νωρίς το απόγευμα, κατά τις 18.00 και κάναμε καλά γιατί βρήκαμε και πάρκινγκ.. (ΟΕΟ). Υπήρχαν 2-3 παρέες που τρώγανε ήσυχα και καλά. Εκκωφαντική μουσική δοκιμάζόταν απο τα μεγάφωνα της Τεχνόπολης, λόγω της προκείμενης επίσκεψης-συναυλίας των Evanescence (απο τους αγαπημένους μου).
Είχε αέρα έτσι καθίσαμε σε ένα τραπέζι μέσα αλλά πολύ κοντά σε ανοιχτό παράθυρο. Οι σερβιτόροι νέοι, περιποιητικοί, χαμογελαστοί, άνετοι, μας σερβίριζαν χωρίς να βιάζονται.
Φάγαμε
Κερκυραϊκό νούμπουλο (είναι το πιάτο με τις κόκκινες πιπεριές στη φωτό κάτω)


Χειροποίητες τηγ. πατάτες, μπρόκολο, αρνίσια παϊδια, πάνω σε πιτούλες και ξυνό γιαούρτι
Λεμονόπιττες (τάρτες με απαλή ξυνή κρέμα) ,
Ηπιαμε
1 ποτήρι μπύρα Kozel Τσεχίας απο βαρέλι για μένα (πήγαινε πολύ με το κρέας) , 1 καραφάκι κόκκινο κρασί για τον Κ και 2 εσπρέσσο
Σύνολο 51 ευρώ. (Απίστευτο. Νομίσαμε ότι κάνανε λάθος)

Μας κέρασαν 2 ποτηράκια λικέρ μαστίχας. Που εμφανίσθηκαν σε αυτή τη μορφή. Ωραία, πρωτότυπα και απλά.

Φεύγοντας μας χαιρέτησαν με χειραψία (παρόλλο που δεν μας είχαν δεί πρίν) και η ιδιοκτήτρια μας προσέφερε σαν ένδειξη γνωριμίας ένα γλαστράκι με πλατύφυλλο βασιλικό!!!

3 σχόλια:

suigenerisav είπε...

καλό ακούγεται-για να πάω και να διακριβώσω ιδίοις όμμασι(ν) ή μάλλον δι' άλλων αισθητήριων οργάνων .. LoL

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είδα και αυτό:
http://www.euro2day.gr/inlife/delight/articles/128777/

Το βάζω μόνο επειδή έχει φωτογραφίες από το μαγαζί και συμπληρώνει το άρθρο σου.
Άλλωστε h κριτική εστιατορίων από περιοδικά κτλ στην Ελλάδα σηκώνει πολύ κουβέντα... και κρασί...

Marina είπε...

suigeneris, αν πάς πές μας και τη δική σου άποψη.

Gianni, δεν έβγαλα φωτογραφίες των χώρων, αλλά επιφυλάσσομαι. Μου έκανε εντύπωση ένα μεγάλο ρολό καταστήματος (σαν αυτά που κλείνανε τις πόρτες) που το έχουν μετατρέψει σε θέση για κρασιά. Η τουαλέττα νεοκλασσική, όλο το ντεκόρ προσεγμένο τπτ το κραυγαλέο.
Η κριτική εστιατορίων απο τα περιοδικά δυστυχώς σπάνια πλέον είναι αμερόληπτη. Για λόγους ευνόητους. Το συγκεκριμμένο όμως μαγαζί το βρήκαμε ενδιαφέρον.