Η FOOD SOCIETY
Fauchon, Ghezzi, Crociani, Bisol, Acquerello et al οργανώνει εκδήλωση στο ξενοδοχείο
Ochre & Brown.
Τεσσερις εβδομάδες, ξεκινώντας κάθε Πέμπτη του Μαρτίου και για όλη την εβδομάδα, τέσσερα μενού αφιερωμένα στη γαστρονομική απόλαυση.
Δημιουργικές συνταγές και προϊόντα εξαιρετικής γεύσης, συνδυάζονται αρμονικά σε τέσσερα περίτεχνα μενού στα οποία εναλλάσσεται η καλύτερη ποιότητα βακαλάου από τις ακτές της Ισλανδίας και τα νησιά Fǽr-Ǿer, με μάγουλα χοιρινού από την Τοσκάνη, με κοκοράκια από το κτήμα μας και ψητά ορτύκια, συνοδεύοντας μας σε ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.
Συνοδοί μας ο περίφημος οίκος γαστρονομικής πολυτέλειας Fauchon, σπουδαίοι παραγωγοί από την Ιταλία και η Food Society υπέρμαχοι της πραγματικής γεύσης και της βιοποικιλιότητας, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε κρυμμένα γευστικά μονοπάτια.
Τα μενού συντροφεύουν μεγάλα κρασιά από το Barolo και το Montepulciano, ένα εξαιρετικό Vinsanto, ίσως το καλύτερο βιολογικό ρύζι στον κόσμο, polenta από αλεύρι του σπάνιου λευκού καλαμποκιού από τη Veneto, πραγματική μαύρη τρούφα και δυο μοναδικά είδη μονοποικιλιακού καφέ.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε
Ochre & Brown, Λεωκορίου 7, Ψυρρή
τηλ. 210 3312940
Parking: Λεπενιώτου & Λεωκορίου
www.ochreandbrown.com
Menu I
08/03/07-14-03/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από βιολογικό Carnaroli Acquerello
με κουνέλι κονφί
***
Πέστροφα με όρσο, λαχανικά γλασέ και σάλτσα πούδρας μανιταριών
***
Σορμπέ τσίπουρου
***
Χοιρινό «κατσαρόλας» με λαζάνια μανιταριών Iris από farina biancoperla Jada
και σάλτσα «Αματρίτσια» από μάγουλα χοιρινού Giannarelli
***
Μηλόπιτα με παγωτό βανίλια και κουλί καραμέλας
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 40 Ευρώ
Menu ΙΙ
15/03/07-21/03/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από Vialone Nano Jada με άγριες αγκινάρες και κηπευτικά
***
Αντρεκότ γαλέου με χόρτα, σάλτσα γλυκού σκόρδου και κόλιανδρο
***
Σορμπέ μαστίχας
***
Κοκοράκι ποελέ με νιόκι Ρωμαίν farina biancoperla Jada και σάλτσα φασκόμηλο
***
Τάρτα σοκολάτας με παγωτό σύκο και κρέμα βανίλιας
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 40 Ευρώ
Menu ΙΙΙ
22/03/07-28/03/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από Vialone Nano Jada με γόνο θράψαλο και κοκάρι γλασέ
***
Φιλέτο χελιού με όσπρια γιαχνί και εστραγκόν
***
Σορμπέ εσπεριδοειδών
***
Βοδινά γλυκάδια με πολέντα από farina biancoperla Jada στους χυμούς τους
***
Παρφέ γλασέ με φυστίκι και φρούτα του δάσους
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 40 Ευρώ
Menu ΙV
29/03/07-04/04/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από βιολογικό Carnaroli Acquerello με pressé ουρά βοδινού και τρούφα Savini
***
Βακαλάος Ghezzi με πατάτες “Boulangère” και αφρό τομάτας
***
Σορμπέ πράσινου τσαγιού Fauchon
***
Ψητό ορτίκι γεμιστό με φουά γκρά Fauchon,
πατάτα “Dauphinoise” και σάλτσα Robert
***
Προφιτερόλ με κρέμα λευκής σοκολάτας
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 60 Ευρώ
Δημιουργικές συνταγές και προϊόντα εξαιρετικής γεύσης, συνδυάζονται αρμονικά σε τέσσερα περίτεχνα μενού στα οποία εναλλάσσεται η καλύτερη ποιότητα βακαλάου από τις ακτές της Ισλανδίας και τα νησιά Fǽr-Ǿer, με μάγουλα χοιρινού από την Τοσκάνη, με κοκοράκια από το κτήμα μας και ψητά ορτύκια, συνοδεύοντας μας σε ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.
Συνοδοί μας ο περίφημος οίκος γαστρονομικής πολυτέλειας Fauchon, σπουδαίοι παραγωγοί από την Ιταλία και η Food Society υπέρμαχοι της πραγματικής γεύσης και της βιοποικιλιότητας, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε κρυμμένα γευστικά μονοπάτια.
Τα μενού συντροφεύουν μεγάλα κρασιά από το Barolo και το Montepulciano, ένα εξαιρετικό Vinsanto, ίσως το καλύτερο βιολογικό ρύζι στον κόσμο, polenta από αλεύρι του σπάνιου λευκού καλαμποκιού από τη Veneto, πραγματική μαύρη τρούφα και δυο μοναδικά είδη μονοποικιλιακού καφέ.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε
Ochre & Brown, Λεωκορίου 7, Ψυρρή
τηλ. 210 3312940
Parking: Λεπενιώτου & Λεωκορίου
www.ochreandbrown.com
Menu I
08/03/07-14-03/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από βιολογικό Carnaroli Acquerello
με κουνέλι κονφί
***
Πέστροφα με όρσο, λαχανικά γλασέ και σάλτσα πούδρας μανιταριών
***
Σορμπέ τσίπουρου
***
Χοιρινό «κατσαρόλας» με λαζάνια μανιταριών Iris από farina biancoperla Jada
και σάλτσα «Αματρίτσια» από μάγουλα χοιρινού Giannarelli
***
Μηλόπιτα με παγωτό βανίλια και κουλί καραμέλας
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 40 Ευρώ
Menu ΙΙ
15/03/07-21/03/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από Vialone Nano Jada με άγριες αγκινάρες και κηπευτικά
***
Αντρεκότ γαλέου με χόρτα, σάλτσα γλυκού σκόρδου και κόλιανδρο
***
Σορμπέ μαστίχας
***
Κοκοράκι ποελέ με νιόκι Ρωμαίν farina biancoperla Jada και σάλτσα φασκόμηλο
***
Τάρτα σοκολάτας με παγωτό σύκο και κρέμα βανίλιας
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 40 Ευρώ
Menu ΙΙΙ
22/03/07-28/03/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από Vialone Nano Jada με γόνο θράψαλο και κοκάρι γλασέ
***
Φιλέτο χελιού με όσπρια γιαχνί και εστραγκόν
***
Σορμπέ εσπεριδοειδών
***
Βοδινά γλυκάδια με πολέντα από farina biancoperla Jada στους χυμούς τους
***
Παρφέ γλασέ με φυστίκι και φρούτα του δάσους
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 40 Ευρώ
Menu ΙV
29/03/07-04/04/07
Amuse-bouche
***
Ριζότο από βιολογικό Carnaroli Acquerello με pressé ουρά βοδινού και τρούφα Savini
***
Βακαλάος Ghezzi με πατάτες “Boulangère” και αφρό τομάτας
***
Σορμπέ πράσινου τσαγιού Fauchon
***
Ψητό ορτίκι γεμιστό με φουά γκρά Fauchon,
πατάτα “Dauphinoise” και σάλτσα Robert
***
Προφιτερόλ με κρέμα λευκής σοκολάτας
***
Καφές Giordano με φοντάν τρούφας
Τιμή ανά άτομο: 60 Ευρώ
12 σχόλια:
Ωραίο φαίνεται.
Σήμερα είανι και η επαναληπτική των μανιταριών που χάρη σε σένα μάθαμε και θα πάμε...
Μαρίνα: λεπτομερής η περιγραφή των μενού, πολύ χρήσιμη, ευχαριστούμε!
Στα 40Ε περιλαμβάνεται και το κρασί;
Απόψε πάμε στα "μανιτάρια", θα τα πούμε λοιπόν από αύριο για εντυπώσεις!
Στο "menu III" βλέπω
Ριζότο από Vialone Nano Jada με γόνο θράψαλο και κοκάρι γλασέ
Μα... γόνο θράψαλο θα χρησιμοποιήσουν οι απαράδεκτοι;;;
Θα 'θελα να ξέρω ποια ζώα θα το φάνε...
Πριν λίγο επέστρεψα από την επανάληψη της εκδήλωσης με τα μανιτάρια.
Ο σεφ σε θυμάται ακόμη, (τόσο έντονη η παρουσία σου...) καθώς και τον κο ..... (μάλλον για τον Κ θα έλεγε)
Μάθαμε πως η καλύτερη ημέρα για τα μενού που αναφέρονται είναι η Πέμπτη διότι αυτή τη μέρα θα έχει σίγουρα το πλήρες μενού. Π.χ. τις υπόλοιπες μέρες του 1ου μενού δεν θα έχει το ψάρι.
Ακόμη και σήμερα στα μανιτάρια δεν ήταν όπως η δική σας εμπειρία.
Δεν είχε τη πίτα, αλλά και τα κρασιά ήταν διαφορετικά. Δοκιμάσαμε Ορεινό Ήλιο λευκό και μετά Αγιωργίτικο.
Άσχετο, αλλά επειδή είμαι στην εποχή που πρέπει να το κλείσω : έχουμε κάποια καλή σύσταση για κάποιο (ή κάποια) γαμήλιο catering ?
Εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω στα μανιτάρια, ξερή με πυρετό στο κρεββάτι. Κρίμα!
@ αθανασία & Gianni
Το χοιρινό με τον αμανίτη του καίσαρα πως σας φάνηκε ?
Αθανασία. Χαίρομαι που σας άρεσε. Οταν φάγαμε εμείς το μενού, την επομένη είμασταν τέζα, από σοδα σε σόδα. Ο σέφ είναι οικογενειακός φίλος μας,ΚΑΜΜΙΑ σχέση με επαγγελματικό. Σκέψου ότι του έχω κάνει και το τραπέζι σπίτι μου (με πολύ έως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τράκ!!). Σαν χαρακτήρας όμως είναι το καλύτερο παιδί!.
Για το αν συμπεριλαμβάνεται το κρασί στα 40Ε, δεν ξέρω, αλλά γιατί δεν παίρνετε τηλέφωνο το ξενοδοχείο να ρωτήσετε? Στη θέση σας αυτό θα έκανα.
Κώστα, μία ίσως άστοχη επιλογή στο μενού, δεν αντιμετωπίζεται με μία αγενή παρατήρηση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένα απο αυτά "τα ζώα" να είμαι ο Κ και εγώ.
Γιάννη, όπως έγραψα και στην Αθανασία, ο σέφ είναι φίλος μας. ΕΥΤΥΧΩΣ που μείωσαν λίγο το μενού, στο τέλος δεν μπορούσαμε να φάμε τα γλυκά (πολύ κρίμα, αλλά αλήθεια) γιατί αισθανόμασταν τέζα. Ασε δε το μεθύσι..πίτα. Με τον Κ ακόμη συζητάμε σε ποιό μενού θα πάμε..εκείνος θέλει το Α, εμένα μ' αρέσουν τα ορτύκια (μία φορά το χρόνο πάω σε γνωστό μου μαγέρικο και τα τρώω-μόνη μου)αλλά δεν μ' αρέσει η τιμή. Χρυσή τομή
πρέπει να βρεθεί. Ο συγκεκριμμένος σέφ μας έχει "ταϊσει" και στο σπίτι του το χταπόδι στους ζοχούς είναι δική του ιδέα, δές εδώ http://eatingoutingreece.blogspot.com/2005/11/blog-post_20.html
Τα δύο Π, λυπάμαι απο catering δεν έχω ιδέα, πέρα απο το δικό μου που οργάνωσα πριν κάποια χρόνια στο ξενοδοχείο Ledra Marriott Ομως αυτό ήταν πρίν πολύ καιρό.
Juanita, κρίμα γιατί ήταν κάτι το ιδιαίτερο, περαστικά..ίσως όμως να συναντηθούμε κάποια άλλη φορά.
@ cgp Εμένα το χοιρινό με τον αμανίτη μου άρεσε, αλλά δεν ξετρελάθηκα. Νομίζω πως εσείς το δοκιμάσατε με αγριογούρουνο ενώ εμείς με χοιρινό. Ήταν υπερβολικά μαλακό το χοιρινό.
Δεν με ενόχλησε καμιά μυρωδιά, αλλά ή σάλτσα μου θύμισε παλιές άσχημες εμπειρίες με έτοιμες σάλτσες, στα ξενοδοχεία κυρίως.
Μου άρεσε πολύ το πιάτο της πέστροφας με τον τραχανά ο οποίος ήταν al dente! Δεν περίμενα πως θα διάλεγα αυτό το πιάτο σαν καλύτερο.
Το τσίπουρο στην αρχή εκπληκτικό. Το εξαφανίσαμε το μπουκαλάκι, κυρίως εγώ και ο Δ.
@ Μαρίνα στα παραπάνω μενού ψηφίζω το 1 και το 4.
Η φίλη μου είναι πιεσμένη, έχει και ταξίδια (ούτε στα μανιτάρια ήρθε) να δω και εγώ σε ποιό θα πάω...
Ο σεφ φαίνεται πως είναι πολύ καλό παιδί. Πραγματικά. Ευγενικότατος και πρόσχαρος.
Για τα ποτηράκια του τσίπουρου είχες δίκιο. Πανέμορφα! Θέλω!
Είχες δίκιο και για τα ψωμάκια. Δεν μπορούσα να κρατηθώ και ας ειδοποίησες...
Κρασί ήπιαμε και εμείς και μάλιστα αρκετό.
Επειδή είχα τραβήξει ξενύχτια και ζόρι στη δουλειά τις τελευταίες 2 εβδομάδες μου έκανε καλό που ξέδωσα. Μετά πήγα και στο στέκι μου εκεί κοντά στο Avalon, να σβήσω κάποιες απουσίες που έχω κάνει τελευταία, ήπια και ένα καπνιστό, τέλεια! (Ευτυχώς δεν οδηγούσα)
Για ορτύκια θέλω το μαγέρικο. Μου αρέσουν και εμένα. Το Σεπτέμβρη βρίσκω από κυνηγούς φίλους.
Μαρίνα, το ον που θα γίνει θραψαλοΗρώδης ωστε να ευφρανθεί ο σφιγκτήρας του δε νομίζω οτι έχει ευαισθησία τέτοια που να το πειράξει αυτός ο χαρακτηρισμός.
Καλά, σοβαρά θα πάτε να φάτε γόνο θράψαλο;
(τζιζ, τζιζ :-) )
Gianni και εμείς για το 1 μάλλον το βλέπουμε. Χρειάζεται και οι δυό να συμφωνούμε στις γεύσεις. Ξηροκάρπια δεν τρώω, γλυκάδια και ορτύκια δεν τρώει οπότε περιορίζονται οι επιλογές. Ντροπή ξε ντροπή θα πάρω σακκουλάκι για τα ψωμάκια αν επανεμφανισθούν. Μισή ντροπή δική μου, δεν με νοιάζει. Καλά να περνάτε.
Κώστα, κατ' αρχήν να σου πώ ότι όταν γράφεις απρεπώς εδώ, απευθύνεσαι σε εμενα και όχι στον δημιουργό του μενού.
Θέλω να πιστεύω ότι ζούμε σε μία ανοιχτή κοινωνία και ότι το τελευταίο που αναζητούμε είναι μπαμπάδες που θα μας κουνάνε το δάχτυλο και θα λένε "τζίζ, τζίζ, τζίζ".
Σε πληροφορώ για να ξέρεις ότι είμαι αλλεργική στο φυστίκι (και σε όλους τους ξηρούς καρπούς αντίστοιχα) άρα το μενού 3 αποκλείεται για εμάς. Σου δηλώνω όμως ότι με στενοχωρεί αφάνταστα ο λεκτικός τραμπουκισμός όπου κι αν αυτός εμφανίζεται. Θα περίμενα στο μέτρο του δυνατού να γράψεις τις αντιρρήσεις και να δώσεις links για την ενημέρωσή μας σε θέματα αλίευσης γόνου ώστε ο καθένας να πάρει τις αποφάσεις του ελεύθερα και αβίαστα.
Δημοσίευση σχολίου