Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006

"Ο Τσακίρης", Νέα Κίος, Αργολίδα

Η Νέα Κίος είναι μία περιοχή κοντά στο Ναύπλιο, στο παραλιακό δρόμο για τους Μύλους. Σε κάποιο σημείο υπάρχει ένα μεταλλικό παλιό γεφύρι αριστερά που σε πάει στην ακροθαλασσιά. Εκεί είναι η αγαπημένη μας ψαροταβέρνα, ένα μέρος φιλικό με ζεστούς ανθρώπους και προπαντός ένα εστιατόριο όχι για τουρίστες. Εκεί τρώει ο μεροκαματιάρης, μαζί με κάποιους αθλητές. Ο οικογενειάρχης παίρνει όλο το σόϊ την Κυριακή και το ζευγαράκι χαλαρώνει μπροστά στη θέα. Αυτή.

Το καλοκαίρι ο κόσμος κάνει μπάνιο σ' αυτή τη ρηχή θάλασσα. Οχι όμως πολύς γιατί έχει λάσπη. Το καλοκαίρι ο Τσακίρης βγάζει τραπεζάκια μπροστά στο κύμα. Για άλλες γεύσεις.

Στην κάτω φωτογραφία είναι ένα ποταμάκι θάλασσας πίσω απο την ταβέρνα όπου διάφορα ψαροκάϊκα βρίσκουν αράδο. Σαν κάρτ ποστάλ. Τα παιδιά που έχουν την ταβέρνα είναι τρελλοί για φρέσκα ψάρια. Σερβίρουν ότι πιάσει το καϊκι τους. Ψάρια άγνωστα στον πολύ κόσμο. Γοφάρια, λούτσοι, μουρμούρες, ούγαινες, μπαλάδες και και μπακαλιαράκια. Τα αγαπημένα μου. Μικρά, καλοτηγανισμένα, ξεροψημένα απ έξω και ζουμερά απο μέσα.
Επίσης τρώμε εκεί και μπουγιουρντί που είναι τοπική φέτα κομμένη σε ροδέλλες, μαζί με φέτες ντομάτας και ΄μακρουλής πιπεριάς που τη λένε κέρατο. Ολα στο φούρνο με λίγο λάδι, ίσα να λιώσει η φέτα. Μετά δεν σε φτάνει το ψωμί, αυτόματα θα παραγγείλεις κι άλλο. Για την παπάρα.

Και οι χορτοκεφτέδες μας αρέσουν, είναι μεγάλοι και χορταστικοί. Και άμα είναι χειμώνας μας βγάζουν και κυδώνι γλυκό.

Είναι μετά δυνατόν να πάμε Ναύπλιο και να μην φάμε στον Παράδεισο?

7 σχόλια:

suigenerisav είπε...

θεϊκός ο Τσακίρης-εγώ παλιότερα έπινα και κανα ούζο στο Ρούλη, λίγο πιο πέρα.
Από την άλλη, όταν κατεβαίνω κάτω [σπάνια, δυστυχώς..], δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό του σουβλακιού στους Μύλους..

Marina είπε...

Πού είναι ο Ρούλης? Να τον δοκιμάσουμε πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ. ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΓΝΗΣΙΕΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΟΥΖΟ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΣ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

re paidia gia ton tsakiri lene..ti douleia exei o roulis??????

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω για το μπουγιουρντι ποσο ψωμι θες αλλα αν πεσεις στις γαριδες σαγανακι δεν σου φτανει ενας φουρνος . Τα πιο φρεσκα καλοψημενα γευστικα ψαρικα που εχω φαει ποτε !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αρκετα βρωμικα ομως στον τσακιρη. Πολυ σημαντικο!

Ανώνυμος είπε...

Eτυχε να δω το αρθρο στο facebooκ,μπραβο για τα καλα σας λογια και για τα 2 μαγαζια ειναι πολυ ωραια απλα επειδη τυχαινει να ειμαι και αρμοδιος στην υπηρεσια του νομου να σας πω οτι δεν χρειαζεται να διςφημιζετε κανενα απο τα 2 ειναι επαγγελματιες χρονια εχουν φτιαξει τις επιχειρησεις τους και η υγειονομικη υπηρεσια ειδικα αυτες τις εποχες εχει μεγαλα προστιμα για να ειναι καποιος βρωμικος..και πιστεψτε με τα 2 αυτα μαγαζια ελεγχονται πιο πολυ λογω του πολυ κοσμου που παει..οποτε ειναι κριμα να λετε οτι 8ελετε..