Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2006

Σφύρλας

Μεσημεριανή βόλτα πρός Σούνιο, Λαύριο, Ανάβυσσο. Ο καιρός ηλιόλουστος, πήγαμε εδώ, βγάλαμε φωτογραφίες, πήγαμε εκεί, περπατήσαμε λίγο και μετά πεινάσαμε.
Πού να φάμε? Δεν ξέραμε την περιοχή..προχωρήσαμε πρός τον Αγιο Κωνσταντίνο, βρήκαμε έναν παράδρομο και μέσα στα δένδρα ξεπρόβαλλε η ταβέρνα του Σφύρλα. Ωραία αυλή με πλάκες και κόσμο που έτρωγε με χαρά.

Ομολογουμένως αυτό που με τράβηξε ήταν το κάτωθι μηχάνημα, που θεώρησα ότι κάπου σε μεταλλείο ανήκε, αλλά μπορεί και όχι. Ας μου πεί αν ξέρει κανείς.

Βρήκαμε ένα άδειο τραπέζι στο βάθος μάλλον κάτω απο τη κληματαριά και καθίσαμε. Και ώσπου να παραγγείλλουμε λαίμαργα κυττάγαμε τα πιάτα των γειτόνων..κάτι σαν πλατιά κόκκινα μπιφτέκια, αλλά πολύ κόκκινα απέξω σαν να τα είχαν τυλίξει με μπέηκον και κάτι μπέζ μπαλλάκια..δεν μπορούσαμε να τα προσδιορίσουμε, να ήταν μπουρεκάκια ή κάτι άσχετο.. Ετσι όταν ήρθε ο σερβιτόρος δεν κάναμε κανονική παραγγελία αλλά δείξαμε τα εδέσματα των γειτόνων (πρός μεγάλη θυμηδία τους) και παραγγείλαμε μία απο τα ίδια. Και για κυρίως απο μία μερίδα κουνέλι στιφάδο..
Κατ' αρχήν ήρθαν τα μπέζ μπαλλάκια που δεν ήταν στρογγυλά, μάλλον οβάλ..και ιδού


ήταν κρεμμύδια γεμιστά, όπως κάνουμε τα κολοκυθάκια αλλά χωρίς το αυγολέμονο.. Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α. Ζουμερά απο μέσα και το κρεμμύδι απ΄έξω δεν ήταν λιωμένο, άντεχε..

Μετά ήρθαν τα περίφημα κατακόκκινα μπιφτέκια, μόνο που δεν ήταν κιμαδένια ήταν ντοματοκεφτέδες, πλατιά ζυμωμένοι με χυλό αλεύρι-ντομάτα-μυρωδικά..Πέσαμε σαν τρελλοί επάνω τους και η φωτογραφική μηχανή έμεινε να κυττάζει το άδειο πιάτο.. Χάσατε μαντάμ, χάσατε! Απόλαυση γιατί πεινάγαμε.

Κάναμε παπάρα το φρεσκοζυμωτό ψωμί στη σάλτσα.. Και μετά ήρθαν τα κουνέλια.. που τα είχαμε ξεχάσει..και δεν μπορούσαμε να τα φάμε γιατί είχαμε χορτάσει.. Πάπαλα.

Ψιλοφάγαμε μεταξύ μας τη μία μερίδα και την άλλη μας την κάνανε πακέτο για μαζί μας.

Ηρθε και ο λογαριασμός, όλα αυτά σύν δύο καραφάκια δικό του κρασί, σύνολο 30 ευρώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και σήμερα είμαι με ένα στομάχι άστα να πανε, οι περιγραφές και οι φωτογραφίες μου άνοιξαν την όρεξη.Αλήθεια αυτά τα κρεμμύδια είναι γεμισμένα με κιμά-ρύζι.Μου φαίνεται ενδιαφέρουσα γεύση.

An-Lu είπε...

Κρεμμύδια γεμιστά! Μμμμμμμμ!!!!!