Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006

Η Κυρία Πόπη

Οταν ο καιρός μουδιάζει όπως τώρα πηγαίνουμε στην κυρία Πόπη, ένα εστιατόριο πάνω στη Λεωφ. Ποσειδώνος, στο Λαγονήσι. Το χειμώνα καθόμαστε μέσα στην μεγάλη του αίθουσα και βλέπουμε έξω μέσα απο τα μεγάλα παράθυρα. Εχει και κήπο που όμως επειδή βρίσκεται δίπλα στη λεωφόρο, έχει πολύ φασαρία.
Πάμε κυρίως για ψάρι, εντάξει έχει και μπιφτέκια για τα παιδάκια, αλλά με το ψάρι ασχολείται κυρίως η εν λόγω κυρία που υπάρχει και ψήνει κιόλας. Οικογενειακή η επιχείρηση, όλοι μέσα είναι τα παιδιά και τα ανήψια σερβίρουν, οι άλλοι στην κουζίνα.
Πήραμε μπαρμπουνάκι φρεσκότατο και μικρό. Ζουμερό απο μέσα και τραγανό απέξω. Χόρτα, τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες. Και η τιμή πολύ καλή. Περιμένουμε όμως να βαρυχειμωνιάσει γιατί κάνει κάτι ψαρόσουπες, αχτύπητες. Οταν ο καιρός έξω ουρλιάζει και όλα τα στοιχεία της φύσης τσακώνονται μεταξύ τους, έρχεται της Πόπης η ψαρόσουπα και για μιά στιγμή όλα σιωπούν.
Και κάτι άλλο.
Υπήρχε μία μαύρη γάτα στο μαγαζί. Που ήρθε και εφαγε μαζί μας. Δεν ήταν καμμιά κακομαθημένη τσουλο-γάτα να νιαουρίζει συνέχεια απο κάτω και να γρατζουνάει ή να πηδάει επάνω μας, ήταν μία κυρία. Κάθισε στην καρέκλα απέναντι και έφαγε κανονικά λίγο ψάρι, ένα ψάρι δλδ.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Χαρακτηριστικά ελληνικό, θα το δοκιμάσουμε. Ποιο χειμώνα. Soup Fun!!

Marina είπε...

Να τηλεφωνήσετε πρώτα για να ρωτήσετε 1) αν έχει σούπα και 2) τι είδους σούπα

An-Lu είπε...

Μιάς και είναι στη "γειτονιά" μου θα το δοκιμάσω....αλλά όχι για τη σούπα...(παιδικά τραύματα!)

Marina είπε...

Ξαναπήγαμε το καλοκαίρι του 2007 δύο φορές μάλιστα στη Πόπη και δυστυχώς ήταν πολύ χάλια το ψάρι της. Ηταν πολύ μπαγιάτικο, η σάρκα με τα βίας ξεκόλλαγε απο τα κόκκαλα. Μεγάλη απογοήτευση.