Κυριακή, Αυγούστου 28, 2005

"Λουϊζίδης"

Εχει πάει πολύς κόσμος στον Λουϊζίδη στη Βουλιαγμένη, είπαμε να πάμε και εμείς.
Αυτές είναι οι εντυπώσεις μου
1) Επειδή το καλοκαίρι είναι ανοιχτό σχεδόν 24 ώρες, είναι μονίμως σχεδόν γεμάτο, τις Κυριακές και εορτές ετοιμαστείτε να παίξετε ξύλο με γιαγιάδες και μαμάδες με καροτσάκια και σκασμένα που τσιρίζουν. Γίνετε της τρελλής τα σβκ, τις καθημερινές όμως είναι καλά. Κωδικός ντυσίματος?
Ελα ρε μη χέσω. Οτι του κατέβει του καθενός, μερικοί ντύνονται στα μαύρα δίπλα η άλλη με το μαγιώ..
2) Είναι ένα απλό ελληνικό εστιατόριο μη περιμένετε χάϊ και τρέντι ναι? Τα γκαρσόνια είναι πολύ ευγενικά και πολύ γρήγορα, περίφημα στη δουλειά τους και φώς φανάρι αγαπούν αυτό που κάνουν. Μερικά μιλάνε Αγγλικά και Γαλλικά και Γερμανικά πολύ καλά. Το μόνο μειονέκτημα που είδα είναι ότι τα τραπέζια είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, χωρίς να το θέλεις ακούς και τις κουβέντες του γείτονα.
3) Σερβίρουν ελληνική κουζίνα με εμφαση τα λαδερά, τα σβκ πρέπει να κάνεις κράτηση στα λαδερά που θέλεις με το όνομά σου (ναί! καλά διάβασες) αν θέλεις να φάς γιατί τελειώνουν γρήγορα και θα τη βγάλεις με μπριτζόλα (πάλι).
4) Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι κλειστό το εστιατόριο το χειμώνα..
Νιάρρρρ!

7 σχόλια:

saurav είπε...

"The only problem is that closes in the cold winter months"

so sad ....

Marina είπε...

Indeed, because its hot winter soups are famous, lentil soup, fish broth, minestrone..
We taste these dishes in autumn or spring..

saurav είπε...

how to make fish broth ?? any idea ??

Marina είπε...

Avik, here it is.
For a successful fish soup you need 1) a fresh big (at least 1lb) piece of fish with big bones, such as bream. Put the fish in the saucepan and cover it with cold water (the best would be sea water). the water just covers the fish. Boil the fish for 20 min, in low heat, according to weight (for 1lb, 20 min are enough). When the fish is ready, take it out and add if you want veges such as tomatoes, onions, celery, juice of lemons and cook for a little more. At the end, put the soup through a sieve so you get the fish broth without bones.
2) choose small fish to boil and put them in saucepan starting from the bottom, you put the ones that need more time to cook at the bottom till you reach the top. The rest is as above.

Gypas είπε...

mpes des to block mou filia

saurav είπε...

hmmm....I'll try....thanx for the recipe...

TziNtziras είπε...

louizidis classic choise!!
try towards louizidi, 1st floor (corner) one of the best italian in Athens (with the best makaroni with zuccini!!)