Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2011

Ψάρια και πρόσθετα

Είναι η τρίτη φορά που αγοράζω ψάρι φέτα και παθαίνω τροφική αλλεργία, που συνεπάγεται με φαγούρα και πρήξιμο. Τη πρώτη φορά το έπαθα με κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας, τη δεύτερη με κατεψυγμένο κοκκινόψαρο και προχθές με φρέσκα (απο το πάγκο του ψαρά) φιλέτα μπακαλιάρου. Ομως αν φάω κανονικό ολόκληρο ψάρι είτε ψημένο στο τηγάνι, είτε ψητό/βραστό δεν παθαίνω απολύτως τίποτα, αναρωτιέμαι ΤΙ στην ευχή ΒΑΖΟΥΝ πάνω στα αποψυγμένα/κατεψυγμένα για να διατηρούνται. Κι αν αυτά που βάζουν κάνουν κακό τελικά, να είναι πρόσθετα ή απο εκείνα τα Ε που δεν συνιστώνται..

Υποτίθεται ότι το ψάρι είναι υγιεινό έδεσμα κλπ. όμως το να παθαίνω αλλεργία απο τα φιλέτα δεν είναι και το καλύτερο.

4 σχόλια:

An-Lu είπε...

Μηπως εχει να κανει με τις συνθηκες συσκευασιας και αποθηκευσης των κατεψυγμενων;

Marina είπε...

Σίγουρα κάτι τέτοιο μάλλον παίζει, ομως αν βλάπτουν όλα αυτά την υγεία μερίδας ανθρώπων δεν είναι σωστό.
Τις προάλλες μου στείλανε μία λίστα με τα επικίνδυνα Ε καθως και με ποιές εταιρείες χρησιμοποιούν επικίνδυνα για την υγεία πρόσθετα, τίποτα όμως για τα συντηριτικά κατεψυγμένων δεν έλεγε.

An-Lu είπε...

Προφανως διοτι τα κατεψυγμενα δεν προβλεπεται να εχουν συντηρητικα.

Marina είπε...

Αρα είτε μπαίνουν μετά την αποψυξη, απο τους ιχθυοπώλες είτε απο τα ίδια τα σουπερμάκρετ!!