Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

"Το ταξείδι"

Χθές το απόγευμα που ήταν ηλιόλουστα και ζεστά είπαμε να πάμε για ουζάκι στη μαρίνα Φλοίσβου, στο ουζερί "ταξείδι". Δεν είχε πολύ κοσμο όταν μπήκαμε, άλλη μία παρέα καθόταν στο βάθος..ανεβήκαμε επάνω με το ασανσέρ


και μπήκαμε στο χώρο. Αψογος απο πλευράς θεσης και θέας. Ενας εξυπηρετικότατος σερβιτόρος μας έφερε τον κατάλογο την ώρα που




απολάμβανα τη θέα..όλη η μαρίνα με τα κότερα πιάτο μπροστά μου, στο βάθος η Καστελλα.. Απαλός ο ήλιος, απλά χάϊδευε τα κεφάλια μας, ενώ ερχόταν το ηλιοβασίλεμα με τα πινέλα του, για να βάψει τον ουρανό.

Παραγγείλαμε στην αρχή ένα ουζάκι, γαύρο, φέτα ψητή, βραστά λαχανικά, μύδια τηγανιτά και μία παέλια με λευκό κρασί για αργότερα.

Οταν δοκίμασα τα μύδια μου ήρθε στο νού η Θεσσαλονίκη του Ιουλίου φέτος όπου τα τρώγαμε σχεδόν καθημερινά. Ηταν μεγάλα, ζουμερά απο μέσα και ωραία τηγανισμένα απέξω..του τόπα κιόλας του Κ ..μύρισε Θεσσαλονίκη. Χάρηκα που επιτέλους και η Αθήνα έμαθε να ..έχει σωστά μύδια!


Ωσπου να έρθει η παέλια, είχαμε σχεδόν χορτάσει..την πήραμε μαζί μας για το σπίτι (όπου την έφαγα για μεσημεριανό σήμερα). Αυτό που με ξενισε λίγο στο φαγητό ήταν η παντελής έλλειψη αλατιού. Ηταν ανάλατα όλα, τα ψάρια, η παέλια, τα μύδια, ακόμη και η σαλάτα. Ο μέτρ μου εξήγησε ότι βάζουν το βασικό αλάτι όταν μαγειρεύουν και μετά το αφήνουν στον πελάτη πόσο θέλει εκείνος να προσθέσει. Επειδή, σαν άτομο δεν μου αρέσει το πολύ αλάτι στα φαγητά μου, όσα πιάτα είναι πολυ αλμυρά συνήθως δεν τα τρώω και αν πρέπει να τα φάω, μετά διψάω μέσα στη νύχτα φοβερά και πίνω και 2 μπουκάλια νερό, μου έκανε μεγάλη θετική εντύπωση που την ίδια νύχτα δεν δίψασα. Ούτε βαρυστομαχιάσαμε.
Πληρώσαμε περί τα 85 ευρώ σε ενα περιβάλλον που συνεδύαζε και θέα και καλό φαγητό!. Φεύγοντας πήρα μια χαρτοπετσέτα με τα στοιχεία του μαγαζιού μαζί μου. Ε! Βέβαια! Εχει κατάστημα και στη Καλαμαριά! Επρεπε να το υποψιαστώ...απο τα μύδια!

5 σχόλια:

Ο σήγμα είπε...

Και που να δοκιμάσεις το πιάτο τους "ηδονή" ή την "σαλάτα ταξείδι" ή το χέλι. Θα πάθετε την πλάκα σας. Σας το ελκύομαι, και να είστε σίγουροι ότι θα τα ξαναπαραγγείλετε

Marina είπε...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, όταν ξαναπάμε θα τα ζητήσουμε

Marina είπε...

Ξαναπεράσαμε απο το Ταξείδι και παραγγείλαμε αυτά που μας προτείνεις Σίγμα. Η σαλάτα εκπληκτική φάγαμε και το καλαθάκι που την είχε μέσα, το χέλι, θεϊκό, το καλύτερο που έχω φάει ως τώρα οπουδήποτε.
Κάναμε το λάθος και πήραμε και ένα καλαμάρι(γεμιστό με τυριά και κρέμα γάλακτος)λίγο βαρύ μας έπεσε γιατί ήδη είχαμε χορτάσει με τα άλλα.. Αλλη φορά, χέλι, μύδια και σαλάτα. Στο αλατάκι τα βρήκα όλα μιά χαρά, δεν δίψασα καθόλου.
Είναι μεγάλο πράγμα αυτό γιατί συνήθως οι μάγειροι τα παστώνουν όλα στο αλάτι, ισοπεδώνοντας και τη γεύση.
Πάντως είναι όμορφο μέρος και επειδή είναι ανοιχτό όλες τις ώρες, όχι μόνο το βράδυ μας βολεύει αφάνταστα.

An-Lu είπε...

Μαρτυριάρικα τα μύδια!!!

Marina είπε...

Τα ωραία πράγματα έχουν ημερομηνία λήξεως..Το "Ταξείδι" έκλεισε τον Ιούνιο του 2010. Τώρα αν θέλουμε να δοκιμάσουμε τις γεύσεις του πρέπει να πάμε στη Καλαμαριά..:-((