Τρίτη, Οκτωβρίου 14, 2008

Πλαστικές σακκούλες

Τις μισώ αφάνταστα. Μισώ που τις χρησιμοποιούν αυτόματα όλοι οι καταστηματάρχες. Μία τσίκλα αγοράζεις..τσούπ σου δίνουν και σακκούλα που θα χώραγε άλλες 50. Με το που ακουμπάει το ένα χέρι την ταμειακή μηχανή η ταμίας, το άλλο χέρι ψάχνει τις σακκούλες.
Είναι η μάστιγα της εποχής μας.

Και μετά την οδηγία της ΕΕ για αντικατάσταση με χάρτινες, τί έγινε; Μήπως μειωθούν οι σακκούλες, μήπως οι πελάτες σταματήσουν να τις ζητάνε, μήπως και φύγουν εντελώς απο τη ζωή μας; Σιγά!
Ξαμολύθηκαν τα γερόντια και αρχίζουν να μαζεύουν-καταχωνιάζουν πλαστικές σακκούλες, "για να έχουμε" όταν μας λείψουν, "οι χάρτινες δεν είναι γερές".
Ενώ τα τρόφιμα μου τα έβαζε πολλά-πολλά μαζί ο ταμίας του τοπικού Σκλαβενίτη σε 1 σακκούλα, τώρα μου τα βάζει ένα-ένα. Πήρες δύο κοτόπουλα; Παίρνεις και 2 σακκούλες, μια ανα κοτόπουλο. Πήρες 2 γιαούρτια; Το ίδιο. Τέτοια η σπατάλη. Και όταν ρωτήσεις γιατί σου λένε.."μας τις ζητάνε οι πελάτες". Οι αλλοι φταίνε.
Το αποκορύφωμα όμως είναι όταν σου στέλνουν μπουκάλια με νερά στο σπίτι. Το κάθε μπουκάλι τυλιγμένο στη σακκούλα του και ανά 3 σε 2 σακκούλες, η μία μέσα στην άλλη "για περισσότερη σιγουριά" λέει ο υπάλληλος. Κανονικά αφού το καροτσάκι με τα τρόφιμα μου το φέρνουν έως επάνω, τα νερά έπρεπε να είναι μέσα ελεύθερα. Η άντε σε καφάσια. Οοοοχχι!
The Plastic bags rule τα στενά μυαλά μας. Η αποκοπή θα είναι πιο πονεμένη απο το να μας έκοβαν το λώρο με τα δόντια!
Ημαρτον πιά!

4 σχόλια:

An-Lu είπε...

Πάντως οι "βιοδιασπώμενες" είναι όντως τέτοιες! Μετά την ημερομηνία λήξης τους, γίνονται κομματάκια λες και τις πέρασες στον shredder!

Marina είπε...

Είτε έίναι βιοδιασπώμενες, είτε όχι..βρίσκω μία σακκουλολατρεία απίθανη να διακατέχει τις ζωές μας.. Δεν τις χρειαζόμαστε όλες αυτές τις σακκούλες. Οι περισσότερες πετάγονται σχεδόν αμέσως.

Heliotypon είπε...

Κι εγώ τρέφω την ίδια αντιπάθεια γι' αυτές. Και το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω όταν μνου βάζουν ένα-δύο πράγματα σε κάθε σακκούλα αντί να τις γεμίζουν ασφυκτικά. Τελικά βρήκα μιά σακκούλα (διαρκείας και ανθεκτική) που είχα πάρει από το Lidl και θα την χρησιμοποιήσω από την επόμενη φορά που θα ψωνίσω. Επίσης ψάχνω για πάνινες διαρκείας που έχω μαζέψει από εκθέσεις (τις δίνουν για να βάζεις τα προσπέκτους).

Ανώνυμος είπε...

Μαζεύω τις πλαστικές σακουλες (καθαρες) και τις δινω στο "Σπορο", το μαγαζακι με προιοντα fair-trade στη Σπυριδωνος Τρικουπη κοντα στην πλατεια Εξαρχειων. Ετσι, αν καποιος θελει σακουλα για τα πραγματα που αγορασε παιρνει μια απο αυτες. Αντι να τις πεταμε, καλυτερα να τις ξαναχρησιμοποιουμε. Επισης, οταν πηγαινω στη λαικη παιρνω μαζι μου πλαστικες σακουλες απο το σπιτι.