Σάββατο, Μαρτίου 15, 2008

Ωδη στο ντολμαδάκι





Το αγαπημένο μου έδεσμα, με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι. Δυστυχώς είναι μπελαλίδικο στην προετοιμασία και το απολαμβάνω παρασκευασμενο από την μαμά, μόνο κάθε Καθαρή Δευτέρα. Το συνοδεύουμε με ούζο Φραντζέσκο. Ο συνδιασμός του συγκεκριμενου ουζου με τα ντολαμαδάκια είναι μοναδικός. (Για τα δικά μου μετρα και σταθμά). Το μυστικό γιά εμένα στην παρασκευή είναι το μικρό μέγεθος ( μισή μπουκιά, καλό λαδι και το λεπτό αμπελόφυλλο) Τωρα βέβαια αν αναρρωτηθεί κανείς γιά το που βρίσκουμε αμπελόφυλλο τρυφερό τον Φεβρουάριο η αρχές Μαρτίου, ε λοιπόν ή συλλογή και αποθήκευση των αμπελόφυλλων ξεκινάει από τη εποχή που υπαρχουν τρυφερά στις κληματαριές.... Είναι άπαιχτη η μαμά γιά τον κανακάρη της !!!!!!!!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.

Ivy είπε...

Δεν σκέφτηκα ποτέ να βάλω σταφίδες και κουκουνάρι στα γιαλαντζί. Μου αρέσει η ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

e, kai na min exei pronoisei kaneis, pali iparxoun polles liseis fyllwn se almi, viologika kai simvatika (statir, tis mariannas, zanae ktl) ;)

Giorgos Varvakis είπε...

Φοβερό το ντολμαδάκι, αλλά τον Φραντζέσκο πού τον ανακάλυψες βρε θηρίο ;;

Θανάσης είπε...

pleon iparxoun kai etoima tiligmena katepsigmena ntolmadakia (tis mariannas ki afta) pou apla ta vrazeis - kai einai ekpliktika!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ποια η τεχνολογία δουλεύει για μας. Υπάρχει εδώ και χρόνια ένα «μηχανάκι» που τυλίγει τα ντολμαδάκια. Το χρησιμοποιώ τακτικά. Το τύλιγμα πλέον έγινε παιχνίδι.