Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

Φύλλο κρούστας συνέχεια....



Η Μ λοιπόν έφερε το φύλλο και έχοντας διαβάσει την συνταγή της κρεμμυδόπιττας του κυνηγού την Κυριακή το πρωί ξεκινήσαμε να εκτελέσουμε την συνταγή με την παραλλαγή ότι χρησιμοποιήσαμε κρεμμύδια Ζακύνθου, τα οποία δεν τα τηγάνισα, αλλά τα έψησα κομμενα στον φούρνο γιά 15 λεπτά με πολλά μυρωδικά. Επίσης πασπάλισα την πίττα με ένα μίγμα κοπανισμένων πιπεριών και μπαχαρικών όπως άσπρο, κόκκινο, μαύρο πιπερι, κόκκους μουστάρδας, κόλιανδρο και κέδρο.
Χρησιμοποίησα τα φύλλα κρούστας από τον κ.Μπαχαρίδη (Α.Αλεξάνδρου και Αρτέμιδος γωνία Παλιό Φάληρο, η Γόνδολα), τα οποία είναι λεπτά αλλά όχι τόσο λεπτά όσο το φύλλο κρουστας. Εχω δεί παρόμοια φύλλα να παρασκευάζονται στην Θράκη σε μία εκπομπή της ΕΤ3 και έχουν στρογγυλό σχήμα και στην αρχή που ψήνονται, διαπίστωσα μία όξινη μυρωδιά που με την πρόοδο του ψησίματος εξαφανίστηκε.
Η πίττα συνοδεύτηκε όπως υπαγορεύει η συνταγή με μαύρη μπύρα stout και πήραμε και έπαινο από Θ.Ελένη, η οποία ασχολήθηκε περισσότερο με το φύλλο παρά με την πίττα σαν σύνολο ( που το βρήκαμε κλπ)




9 σχόλια:

Julia_Dream είπε...

Καλημέρα παιδιά, μου ανοίξατε την όρεξη με την πίτα πρωί πρωί (τρόπος του λέγειν! :-D) Και το τι μ αρέσει να ασχολούμαι με αλεύρι, πίτες, ζύμες κλπ δε λέγεται!

Στο πρόγραμμα για το σκ η πιτούλα!

ΥΓ: Το μαγαζάκι που λέτε στο Φάληρο είναι καλό?

CGP είπε...

@ Julia_dream

Εϊναι πολύ καλό το κατάστημα και ο Μπαχαρίδης πολύ εμπειρος στην δουλειά του. Μέχρι τώρα δεν έχουμε παράπονο

So_Far είπε...

Σταθερή αξία ο Μπαχαρίδης στο Παλ. Φάληρο. Είναι και οι μερακλήδες οι Πολίτες βλέπεις που είναι απαιτητικοί.. Τί μου θύμισες τώρα..!!!

Marina είπε...

So far, για πές τι σου θυμίσαμε?

So_Far είπε...

Πριν από χρόνια ήμουν καλεσμένη σε ένα σπίτι συναδέλφου για φαγητό. Το ζευγάρι μόλις είχε παντρευτεί οπότε όπως καταλαβαίνεις η κυρία ήταν νέα μαγείρισσα. Ο δε σύζυγος με καταγωγή από την Πόλη και μάλιστα όποτε δεν μαγείρευε η μαμά του έτρωγε σταθερά στου Παντελή ( το γνωστό Πολίτικο του Παλ. Φαλήρου - που έγινε και διαφήμιση του ούζου 12.)
Η καημένη λοιπόν σκέφτηκε να φτιάξει πολίτικη σουτζουκόπιτα . Παίρνει τη συνταγή από την πεθερά της, αλλά θεώρησε ότι το φύλλο θα ήταν κάποιο έτοιμο συσκευασμένο του εμπορίου.
Και τη βγάζει στο τραπέζι ροδισμένη και καλοψημένη αλλά με φύλλο που δεν ήταν του Μπαχαρίδη.
Το κατάλαβε ο σύζυγος από την πρώτη μπουκιά και ο γάιδαρος δεν αναγνώρισε τον κόπο της και κόλλησε με το φύλλο, βγάζοντας την πίτα αποτυχίς. Τη λυπήθηκα την καημένη, τόσο που κάθησα και έφαγα μόνο και μόνο για να μη νιώσει άχρηστη

Γι' αυτό σου είπα ότι είναι οι Πολίτες που είναι και μερακλήδες και απαιτητικοί..

CGP είπε...

@ so_far
Μήπως μπερδεύεις τον Μπαχαρίδη με τον Μπενίτο που είναι επίσης πολίτικο delicatessen ( Ε¨οχε κανει το catering στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ) ?? Το λεω αυτό διότι η Γόνδολα έχει ανοίξει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.....

Το Φάληρο γενικά έχει παράδοση σε πολίτικα μαγαζιά που έχουν ένα καλό ανταγωνισμό γιά το καλό του καταναλωτή.

So_Far είπε...

Όσο θυμάμαι από εκείνη την ημέρα αναφέρθηκε το μαγαζί του Μπαχαρίδη που βρισκόταν στα σύνορα Παλ. Φαλήρου & Αμφιθέας.

Ο Μπενίτο είναι αυτό που βρίσκεται στην Παν. Μαρινοπούλου;

CGP είπε...

@ so far

O Μπενίτο είναι στην Θετιδος, μεταξλυ Πρωτέως και Α.Αλεξάνδρου

So_Far είπε...

@ cgp,

Θυμήθηκα τώρα, ναι έχετε απόλυτο δίκιο για τον Μπενίτο. είχα διαβάσει και άρθρο στην ΒΗΜΑgazino πριν από ένα χρόνο περίπου.

Προσπαθώ να θυμηθώ και το άλλο - αν υπάρχει ακόμα - που βρισκόταν στην Πανου Μαρινοπούλου.