Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

"Το Ανώγι" στην Ελάτη Τρικάλων

Μας πήγανε σε αυτό το εστιατόριο συγγενείς μας και κάνανε πολύ καλά. Η θέα απο τα παράθυρα απερίγραπτη, επάνω η ψιλο-χιονισμένη νότια Πίνδος και κάτω λίγα εκατοστά χλωμό χιόνι στεφάνωνε απαλά, τα δένδρα, τα μονοπάτια, τα συντριβάνια. Πήγαμε νωρίς και έτσι βρήκαμε και τραπέζι. Παραγγείλαμε μπρόκολλα, χορτόπιτα, μανιτάρια σκορδάτα, τηγανιτές πατάτες και γαλοτύρι που εμφανίσθηκε σε αυτό το σκεπασμένο ξύλινο σκεύος. Κατά κάποιο τρόπο θυμήθηκα τον πίνακα του Γκόγια " Η Μάγια ντυμένη"
και εδώ "Η Μάγια γυμνή". Το είχαν βάλει στο φούρνο το γαλοτύρι και είχε γίνει κρέμα. Με το δάχτυλο το γλείψαμε.
Οι μερίδες ήταν μεγάλες. Στην κάτω φωτογραφία είναι το φαγητό μου. Ναί, μέσα στη γούρνα αυτή παρήγγειλα γίδα βραστή που ήταν ένα όνειρο, όχι μόνο δεν μύριζε αλλά συνοδευόταν απο ονειρεμένη χορτόσουπα. Ταράτσα την έκανα.
Ψίτ! Γκαρσόν! Τον λογαριασμό
Εχουμε και λέμε,
ατομα 6. Δύο κιλά κρασί, 2 γιδοτύρια, 1 τυροκαυτερή, 3 πατάτες, 1 μανιτάρια, 1 χόρτα, 1 χορτόπιττα, 1 μπρόκολλο, 1 παϊδάκια, 1 χοιρινό με δαμάσκηνα, 1 γίδα βραστή, 1 κοκκορα κρασάτο, 1 ψαρονέφρι, 1 αρνί γάστρας, 2 ραβανί, 2 πανακότες, 2 εσπρέσσο
ΣΥΝΟΛΟ, 110 ευρώ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και σε μας από μια μερίδα κόκκορα κρασάτο παρακαλώ ή έστω ένα αρνάκι γάστρας! Κι επειδή έχω παραθερίσει στην Ελάτη αρκετές φορές ξέρω πόσο δίκιο έχεις & για την υπέροχη θέα που σου κόβει την ανάσα! Η δε ατμόσφαιρα που μοσχοβολά ρετσίνι & κουκουνάρι είναι το κάτι άλλο...! Μια άλλη Ελβετία!

An-Lu είπε...

Μια χαρά σας βρίσκω!!!
Εκείνο το γιδοτύρι για στείλτο καταδώ, που έχω και αδυναμία στα τυριά!

Marina είπε...

iliahtida, ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε εκείνα τα μέρη και όπως ακριβώς λές, μου κόπηκε η ανάσα! Και οι ντόπιοι τα διατηρούν καλά, με φτηνό και καλό φαγητό και ωραίους ξενώνες.

An-lu, εκανα λάθος. Δεν είναι γιδοτύρι, είναι γαλοτύρι.

An-Lu είπε...

Ότι κι αν είναι!!!!
Είπαμε...είναι η αδυναμία μου!

Ανώνυμος είπε...

....εμένα πάλι μου αρκουν τα μανιταρια....άγρια υποθέτω;
Δεν έχω βρεθεί στην Ελάτη,αλλά όσοι γυρνούν από εκεί ενθουσιάζονται...Για παρόμοια θέα σας συνιστώ το Παλαιό Μικρό Χωριό στην ευρυτανία,πολύ κοντά στο Καρπενήσι

Marina είπε...

Anastasia, δεν έχει τύχει ακόμη να πάμε Ευρυτανία, το σημειώνω όμως να το δοκιμάσουμε όταν το αποφασίσουμε για εκείνη την περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

ναι μεν πολύ καλο φαγητό και όλα καθαρά,και παρκινγκ,και καλουτσικες τιμες,αλλα να μας πεισουν οτι το μοσχάρι που μας έφεραν ,ήταν γίδα(που είχαμε παραγγείλει),παει πολύ!Νόμισαν οτι ειμαστε απο αστικό κέντρο....