Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006

Πίτσα και άγιος ο θεός

Η καλυτερη πίτσα που έχω φαει ως τώρα. Στην λεωφόρο Διονύσσου, διαφήμιση δεν κάνω και δεν λέω το όνομά της πιτσαρίας, που είναι όμως και μπάρ..
Απ' έξω το μαγαζί δεν λέει τίποτα, ένα μακρουλό κτίριο, άχρωμο, άοσμο
Από μέσα όμως

ζεστό με ωραία καθίσματα αλλά και καναπέδες.

Το σέρβις εξαιρετικό, τα ποτά επίσης. Το κρασί μας ήρθε στη σωστή θερμοκρασία μέσα σε σαμπανιέρα, το ανθοδοχείο του τραπεζιού είχε υπέροχα φρέσκα λουλουδάκια τίποτα δήθεν, απλά λουλουδάκια.

Τι περιμένει κανείς απο μία πιτσαρία, πέρα απο τα παραφινέλαια, την πίτσα, την βασίλισσα της βραδυάς. Τέτοια πίτσα όμως δεν έχω φάει ποτέ μου και πουθενά.

Ενα τεράστιο πιάτο με λεπτή ζύμη που μύριζε λάδι τρούφας..αρκετά τραγανιστή αλλά όχι και ξερή. Από πάνω φρέσκια ρόκα. Και ξεφύγαμε απο την καταπίεση της κλασικής ντομάτας που στο τέλος μας σερβίριζαν το χιλιοκατεψυγμένο κουφάρι της στα γνωστά μαγαζιά-αλυσίδες..

Αυτό που είχα μπροστά μου διέφερε..Το άρωμα της τρούφας έσπασε τη μύτη των συνοδών μου που παράτησαν τα φαγητά τους και κύτταζαν λαίμαργα το πιάτο μου..

Το κάτι άλλο ήταν...είναι..και θα είναι γιατί σκοπεύω να φάω μία τέτοια αύριο..ναί θα κάνουμε 80 χλμ πήγαινε-έλα για μιά πίτσα, εντάξει για 3 πίτσες...για δέσιμο ετσι?

Γούστα είναι αυτά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για να καταλάβω. Η πίτσα είχε μόνο ρόκα; Πες μου όχι...

Δεύτερη ερώτηση. Με μαχαιροπίρουνο την έφαγες;

Marina είπε...

Η πίτσα ήταν ποτισμένη με λάδι τρούφας και φρέσκια ρόκα απο πάνω. Σε εστιατόρια κλπ τρώω πάντα τη πίτσα με μαχαιροπήρουνα

Epicuros είπε...

Δεν μας λες και το όνομα του μαγαζιού και τη διεύθυνση να το βρούμε κι εμείς; Γιατί φοβάσαι μην του κάνεις διαφήμιση; Να του κάνεις, αν το αξίζει. Εδώ δεν έχει ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να σου βάλει πρόστιμο!

maika είπε...

..και τώρα που μου άνοιξες την όρεξη άντε να βρω τέτοια πίτσα εδώ που βρίσκομαι...
..αυτό το λάδι τρουφας το ακούω πρώτη φορά αλλά έτσι που περιγράφεις την αντίδραση των γύρω σου,προς το πιάτο σου....
μυρίζω κι εγώ το αέρα και ψάχνω!
καλημέρα!

Epicuros είπε...

Εγώ αναμένω το όνομα και τη διεύθυνση του μαγαζιού... 'Οταν λες Λεωφόρο Διανύσου εννοείς τον δρόμο που πάει από τον 'Αγιο Πέτρο στη Δροσιά; Αν επιμένεις στην μυστικότητα μήπως μπορείς να μου το γράψεις στο e-mail μου; Ευχαριστώ.

Jason είπε...

Μένω 14 χρόνια δίπλα σε αυτό το μαγαζί και δεν έχω πάει ποτέ να φάω...
Βέβαια δεν υπήρξε πάντα πιτσαρία, η ιστορία του δε είναι λίγο περίεργη, αλλά όπως και νά 'χει δεν το έχω τιμήσει ιδιαιτέρως. Αναθεωρώ λοιπόν. Θα κατέβω καμιά μέρα.
Epicuros και όποιος άλλος, στείλτε μου mail κι εμένα αν θέλετε τη διεύθυνση ή το τηλέφωνο του μαγαζιού. Κάνει και delivery απ' όσο ξέρω. Σε φυσιολογικές αποστάσεις...

Marina είπε...

Χμ χμ..με συγχωρείτε είμαι λίγο καθυστερημένη στα σχόλια..

Επίκουρε, το μαγαζί Pizza Bar είναι όντως στη ΄Λεωφ. Διονύσσου, περνάς την AVIN δεξιά στα 1400μ, συνεχίζεις, περνάς μιά ECO αριστερά και μετά στο δεξί σου χέρν κι είναι η πιτσαρία.. Κόλαση σου λέω..έπαθε τέτοιο τραμπάκουλο με το λάδι τρούφας που τώρα το βάζω ακόμη και μέσα στο ψωμί που ζυμώνουμε στο σπίτι..


maika, έφαγα τον κόσμο να βρώ λάδι τρούφας, χωρίς την τρόυφα μέσα και τελικά εντόπισα τα μπουκαλάκια στον Νοτος Γκάλερι, λάδι τρούφας μαζί με ελαιόλαδο βέβαια..να μην πουληθούμε κιόλας..