Αυτό είναι ένα σχετικά εύκολο μεζεδάκι που σερβίρεται κρύο και μπορεί να γίνει απο την προηγούμενη μέρα.
Παίρνουμε σε ισόποσα μερίδια, τυρί Φιλαδέλφεια, ανθότυρο και ροκφόρ και τα λιώνουμε όλα μαζί σε μπλέντερ ωστε να γίνουν αλοιφή. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Στο εν τω μεταξύ τρίβουμε ψίχα απο φυστύκια Αιγίνης ώστε να γίνουν σκόνη, κόβουμε μαϊντανό πολύ ψιλό, και μετά αν θέλουμε βάζουμε σε ένα πιατάκι τριμμένη πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι.
Μισή ώρα πρίν τα σερβίρουμε, βγάζουμε το μείγμα των τυριών απο το ψυγείο, και πλάθουμε μικρά μπαλάκια τύπου κεφτέ, τόσο ωστε να χωράνε ολόκληρα στο στόμα. Το κάθε μπαλάκι το κυλλάμε πάνω στο μείγμα της αρεσκείας μας, μερικά στα φυστύκια, άλλα στον μαϊντανό ή στην πάπρικα ώστε όλα να γίνουν πολύχρωμα. Τα βάζουμε αραιά σε ωραίο λευκό πιατάκι και τα σερβίρουμε με ούζο, τσίπουρο ή μπύρα.
Εδώ θέλει περισσότερη προετοιμασία αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Κόβετε σε χαρτόνι το σχέδιο μιάς κότας, μόνο το σώμα χωρίς πόδια και ουρά. Καλύπτετε το χαρτόνι με αλουμινόχαρτο και έχετε μία κοτούλα. Φτάχνετε ρώσικη σαλάτα όπως συνήθως την κάνετε. Σε μία ρηχή πιατέλα, βάλτε κάτω κομμάτια άνηθο. Τοποθετείτε την ρώσικη πάνω στην στην κοτούλα και βάλτε μισή ελιά στη θέση του ματιού, πιπεριές σε λωρίδες ή τουρσιά σαν πόδια, τσίπς για φτερά και κόκκινη πιπεριά κομμένη όπως στη φωτό για λειρί. Γαρνίρετε με βραστά λαχανικά ή φέτες αγγουριού. Σε ένα τραπέζι, θα λυπούνται να τη φάνε, τόσο όμορφη θα φαίνεται.
3 σχόλια:
Τί όμορφη κοτούλα!
Kαι κλάάάάμα ο Μαμαλάκης...(από συγκίνηση)
Δεν είναι δύσκολη η κοπή του χαρτονιού..αντίστοιχα μπορείτε να κάνετε και άλλα σχέδια, ένα δέντρο, ένα ψάρι κλπ..
Δημοσίευση σχολίου