Πέμπτη, Απριλίου 13, 2006

Φιλία

Κάθε πρωϊ όταν ξεκινάς για την δουλειά στο κέντρο..για 8 ώρες κάθεσαι σε ένα γκρί γραφείο προσπαθώντας να συγκεντρωθείς και να σου κατέβουν ιδέες. Απονα φώτα φθορισμού σου σπάνε τα νεύρα απο πάνω, ο ήχος του τηλεφώνου εκνευριστικά μου ροκανίζει τη σιωπή. Το γκρίζο τα καταπίνει όλα. Αλλά έτσι θέλουν οι μοντέρνες εταιρείες, γυαλί, μαύρο και γκρίζο. Η εργασία μας κατατροπώνει, τα κλουβιά-γραφεία μας πνίγουν και έρχεται το γκρίζο για να σκοτώσει κάθε έννοια παραγωγικότητας. Ομως.........................
........ευτυχώς που υπάρχουν και οι φυγές. Οι περίφημες κοπάνες των σχολικών μας χρόνων.
Εχει έρθει η ανοιξη και είναι καιρός να ξεκινήσουμε. Πάμε στη "Φιλία", ένα εστιατόριο μπροστά στη θάλασσα, με θέα πέλαγος. Κανείς δεν θα μας βρεί εκεί. Η τέλεια κοπάνα!
Βρίσκεται στην παραλιακή Σουνίου, λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Το εστιατόριο είναι στον β' όροφο ενός κτιρίου, με μεγάλο χώρο για πάρκινγκ πίσω..όχι πως έχουμε πρόβλημα που να βάλουμε το αυτοκίνητο μέρα μεσημέρι..αλλά τα βράδυα έχει κόσμο, ιδιαίτερα αν είναι Μ. Παρασκευή ή έχουν κανένα γλέντι.
Αν ο καιρός το επιτρέπει, αξίζει να κάτσουμε στο μπαλκόνι με θέα το άπειρο μπλέ. Το ηλιοβασίλεμα εδώ αποκτά άλλο νόημα..μία σκέτη απόλαυση. Πίνουμε συνήθως τσίπουρο εδώ, ακόμη και το κατακαλόκαιρο, ναί, τρελλοί είμαστε γιατί πειράζουμε κανέναν? Πίνουμε τσίπουρο για να σβήσουμε απο τη μνήμη μας τη φρίκη του γκρίζου.
Το μενού για όλα τα γούστα..συνήθως παίρνουμε μόνο πρώτα, σερβιρισμένα σε μικρά πιατάκια αλλά τόόόσο γευστικά..
Μύδια κρασάτα
μαριδάκι
καραβιδόψιχα
λακέρδα
κολοκυθάκια τηγανιτά
καλαμάρι γεμιστό
ή
σαγανάκι
φ'ετα στο φούρνο
λουκάνικα
τυροκαυτερή
μπιφτέκια
χειροποίητες πατάτες τηγανιτές
ή
γαλέος σκορδαλιά
κάποιο ψητό ψάρι
βραστά λαχανικά
σούπα..
για να μην αναφέρω τα
καβούρια στα κάρβουνα
και γλυκό του κουταλιού μετά.
ή κυδώνι
ή γιαούρτι με καρύδια
και καφές.

Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζουν οι κοπάνες..
Ηδονή στις γεύσεις.

1 σχόλιο:

Dormammu είπε...

Κατεβαίνω συνήθως προς τα Λεγραινά για τέτοιες γεύσεις, αλλά θα δοκιμάσω κι αυτό που αναφέρεις....