Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2006

Χοιρινό ραάν με λαχανικά

Σήμερα για βράδυ
έφτιαξα χοιρινό
με σάρι - ναί καλέ -
Ινδικό
να σου πώ το μυστικό?
Χοιρινό ραάν με λαχανικά
Εντάξει δεν το έφτιαξα ακριβώς όπως το λέει η συνταγή, το σωστο γίνεται με αρνί, στο ψυγείο μου όμως είχα χοιρινό, άντε στο καλό αν δεν κάνουμε και λίγο improvisation στην κουζίνα που θα κάνουμε?
Ετσι με αυτά τα υλικάκόλιανδρο, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, κάρδαμο, κανέλλα, ξερό σκόρδο, κύμινο, σπόρους γαρύφαλλου, 1 πιπεριά τσίλι, ντοματοπελτέ, χυμό λεμονιού και ζεστό νερό,
έφτιαξα τη βάση. Πόση δόση έβαλα, δόσεις, ποτέ δεν μετράω δόσεις, ίσαμε μισό κουταλάκι του γλυκού..και μετά με το μάτι, τα ανακάτεψα όλα αυτά και τα τσιγάρισα λίγο και μετά τα έβαλα πάνω στο χοιρινό μου, έρριξα και νερό και λίγο σιρόπι απο ανανά κονσέρβα, έρριξα και 3 φέτες ανανά, τα έβαλα να ψήνονται χαμηλά και σκέπασα την κατσαρόλα.
Οταν ετοιμασθεί σερβίρεται με chapatis αν βρώ στο εμπόριο, ειδαλλώς αν έχω χρόνο μπορεί να φτιάξω, αν δεν έχω το σερβίρω πάνω σε αραβικό ψωμί ελαφρά ζεσταμένο.

5 σχόλια:

Epicuros είπε...

12:40 πρωινή και καθώς διάβαζα τη συνταγή σου, μου πέρασε η νύστα και άρχισε η ...πείνα! Παρ'ολίγο να ξεκινήσω να μαγειρέυω. Αν είχα τα υλικά μπορεί και να το έκανα... Κάποτε γύρισα σπίτι 1 το πρωί και επειδή είχα βρει μιά καινούργια συνταγή για σάλτσα μακαρονιών την έφτιαξα εκείνη την ώρα! Είναι να μην είναι κανείς βιτσιόζος (και "κοιλιόδουλος" που με έλεγε η μάνα μου!). Αυτό το Βλογ σου δεν το είχα αναλαλύψει. Από σήμερα δηλώνω φαν και τακτικότατος επισκέπτης! 'Αμα λάχει σου βγάζω και φωτογραφίες glamor των εδαισμάτων...

Marina είπε...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, αυτό το μπλόγκ είναι μία νέα ιδέα που είχα, είναι υπό κατασκευή. Και εγώ δηλώνω οπαδός σου όλοι οι κοιλιόδουλοι προσέλθετε.. να μην αισθανόμαστε και μόνοι..

x είπε...

Marina mou epitrepeis na to kano me soya?
episis se diavazo stis 2:33 to proi
pao na psaxoulepso to psygeio

Marina είπε...

Καλημέρα Χλόη, με σόγια θα είναι μούρλια. Το δικό σου μπλόγκ της μαγειρικής δεν το βλέπω, μόνο μιά πράσινη οθόνη..ελπίζω να υπάρχει και ας μην το βλέπω..

Ανώνυμος είπε...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat training[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood avenues to build an income online.