tag:blogger.com,1999:blog-11603513.post116030096286877104..comments2023-10-14T13:08:46.280+00:00Comments on Κουζινολαγνεία: Ασημα ΨάριαMarinahttp://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-4421620545134413602014-11-18T15:40:00.595+00:002014-11-18T15:40:00.595+00:00Καλησπέρα!! Αναφορικά με τη Σάλπα θα ήθελα να σας ...Καλησπέρα!! Αναφορικά με τη Σάλπα θα ήθελα να σας πω ότι όντως είναι και για μένα το ωραιότερο ψάρι, αλλά: Καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη. Μετά αφού τα πλύνουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ και τους ρίχνουμε ξύδι στην κοιλιά και αλάτι. Το ξύδι θα σπάσει τη μυρωδιά που έχουν. Τα αφήνουμε έτσι στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά μαγειρεύουμε όπως θέλουμε. Ψητές - τηγανιτές ή με σάλτσα και μαιντανό στην κατσαρόλα ή στο φούρνο. Θεική γεύση. Σας το λέω εγγυημένα γιατί ο μπαμπάς μου που τα έφτιαχνε είχε ψαροταβέρνα ατελείωτα χρόνια.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-31786944827642984772014-10-01T13:17:59.729+00:002014-10-01T13:17:59.729+00:00Για τη σάλπα διαφωνώ καθέτως. Είναι το αγαπημένο μ...Για τη σάλπα διαφωνώ καθέτως. Είναι το αγαπημένο μου ψάρι, μυρίζει ΚΑΒΟΥΡΙ, διαφορετικό στη γεύση απ' όλα τα προαναφερθέντα αλλά ποτέ δεν έχω αγοράσει από ιχθυοπωλείο να λέω την αλήθεια. Πάντα απ' το νησί και παραγαδίσια..ERYhttps://www.blogger.com/profile/08392186420469601981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-111161871974022602007-05-05T12:41:00.000+00:002007-05-05T12:41:00.000+00:00...και για τις φωτογραφίες των ψαριών που σας λείπ......και για τις φωτογραφίες των ψαριών που σας λείπουν ρίξτε μια ματιά στην <A HREF="http://www.fractal.gr/index.php?page_id=33" REL="nofollow">Ιχθυο(πινακο)θήκη</A> (The Great Fish Gallery κατά το ελληνικότερον) :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160857032542595082006-10-14T20:17:00.000+00:002006-10-14T20:17:00.000+00:00flo, ώστε παντελήδες έχει βόρια..χμμ, πού δλδ? Και...flo, ώστε παντελήδες έχει βόρια..χμμ, πού δλδ? Και ποιά εποχή του χρόνου εμφανίζονται στην αγορά? <BR/>Οσο για να τα συντηρώ στην κατάψυξη, το έκανα μιά φορά και την έπαθα, χάλασε το ψάρι, έτσι τα τρώμε την ίδια μέρα..Marinahttps://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160722222318517442006-10-13T06:50:00.000+00:002006-10-13T06:50:00.000+00:00Ο Παντελής είναι εξαιρετικός!!! Μάλλον στην Αθήνα ...Ο Παντελής είναι εξαιρετικός!!! Μάλλον στην Αθήνα φτάνουν διαφορετικά ψάρια, γιατί στον Βορρά έχει πάντα γοφάρια (όχι Τουρκίας), μπαλάδες, παντελήδες κ.ά.<BR/>Ναι, το αν συντηρείς ψάρια στην κατάψυξη, ε΄στω και για μία μέρα, είναι δυσκολούτσικο. Υπάρχει καμιά "μαγική" συνταγή για τη συντήρησή τους?<BR/>MerciAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160643427099656832006-10-12T08:57:00.000+00:002006-10-12T08:57:00.000+00:00Fibi, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Χθές φάγαμε μπα...Fibi, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Χθές φάγαμε μπακαλιάρο φρέσκο με μοτσαρέλλα και παρμεζάνα, σκέτο ΟΝΕΙΡΟ!Marinahttps://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160598376911380332006-10-11T20:26:00.000+00:002006-10-11T20:26:00.000+00:00Nα δοκιμάσεις στα ψητά ψάρια όταν τα ψήνεις στη σχ...Nα δοκιμάσεις στα ψητά ψάρια όταν τα ψήνεις στη σχάρα ή στην ψηστιέρα πχ. τσιπούρα να ρίχνεις λαδολέμονο, ρίγανη και χοντρό αλάτι, έτσι γίνονται ακόμη πιο νόστιμα...<BR/>Έχουμε εφαρμόσει κάθε Σάββατο Ψάρι, πάντα κάνει καλό να υπάρχει ποικιλία ¨:)Fibihttps://www.blogger.com/profile/00285905765301544637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160486988185768232006-10-10T13:29:00.000+00:002006-10-10T13:29:00.000+00:00Ευχαριστώ για τα σχόλιά σαςhorexakia, πάνε αυτά πο...Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας<BR/><BR/>horexakia, πάνε αυτά που λές, παλιά τα έκανε ο μπαμπάς μου, που έχει όμως χρόνια πεθάνει. Και βέβαια δεν πάω εγώ για ψάρεμα..Με τα κατεψυγμένα έχω πρόβλημα, μερικά βρωμάνε άμα αποψυχθούν, έτσι προτιμάω αυτά του ιχθυοπωλείου όπου και αυτά δεν ξέρω πόσων ημερών είναι..<BR/><BR/>dimitri-r, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ για τις χρησιμες πληροφορίες, τις σημείωσα και μόλις βρώ τα αντίστοιχα ψάρια θα ανασκουμπωθώ.Marinahttps://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160466499238560442006-10-10T07:48:00.000+00:002006-10-10T07:48:00.000+00:00Καλημέρα σας, -μέρα καταιγίδας σήμερα στο νησί- κι...Καλημέρα σας, <BR/>-μέρα καταιγίδας σήμερα στο νησί- κι εγώ ζηλεύω τις σούπες σας μιας και στην "Μπάγκα" ούτε λέπι.<BR/><BR/>Αρχίζω από το τέλος κι απ' όσα ψάχνετε ακόμα να δοκιμάσετε.<BR/><BR/>Σαν έρθει εκείνη η ώρα:<BR/>-τη σμέρνα εκτός από σούπα και πηχτή<BR/>-τον παντελιό στη σχάρα<BR/>-το μυλοκόπι παρομοίως<BR/>-τον ποντικό ή όπως τον λέμε εδώ σαραβά, σούπα με ελάχιστο χρόνο στο βράσιμο και μόνο φρέσκο (ημέρας)<BR/>-τον κυνηγό φιλεταρετέ τον, μαρινάρετε και δοκίμαστε τον "ψημένο" στο λεμόνι σ' ένα βάζο για λίγες ώρες. Ή κάν'τε τον γρήγορη λακέρδα (ελαφριά στ' αλάτι).<BR/>-Η σάλπα είναι όχι άδικα παρεξηγημένο ψάρι. Τρώει βρωμιές και συχνάζει σε βούρκους. Ωστόσο αν βρειτε πελαγίσια (και φρέσκια) θέλει καλό καθάρισμα στο στομάχι ...ακόμα κι αυτό το μαύρο σα μελάνι σουπιάς που είναι κολλημένο στα τοιχώματα της κοιλιάς. Υπομονή κι επιμονή!<BR/>Μόνο κακαβιά αξίζει και να ναι μεγάλη.<BR/>-Τον λούτσο και στον φούρνο κομμένο μουρέλα και τυληγμένο στη λαδόκολα με μυρωδικά και βραστό σούπα.<BR/>-Ο καλύτερός μου βλάχος τελευταία -μέγεθος θηρίου- κομμένο φέτες και ψητό στα κάρβουνα, στα Γυάλια στην Άνδρο. Με μια φέτα φανταστείτε φάγαμε έξι καλά στόματα. Οι μικρότεροι ασυζητητί στην κατσαρόλα, και πάντα μα πάντα το κεφάλι του βραστό!<BR/>-Το Χριστόψαρο (με τούτο, με σαραβάδες και λούτσους μεγαλώνω δυο παιδιά) είναι ωραίο κι εύκολο ψάρι για βραστό. Δεν χρειάζεται να σας το καθαρίσει άλλος, δεν έχει δύσκολα λέπια, σαν γλίτσα φεύγουν λεπτά-λεπτά και δεν βγάζουμε (καθότι δεν είναι απαραίτητο) τα σκληρά αγκάθια που διασχίζουν τα πλευρά του οριζόντια. Μόνο εντόσθια βέβαια και βράγχια κι αυτά τα τελευταία αν σπαρταράει το ψάρι στα χέρια τους πολλοί δεν τα βγάζουν.<BR/><BR/>Αυτά για την ώρα, μας ταξιδεύετε όμορφα. Πάντα χορτάτη και σε νόστιμα ταξίδια η πλώρη σας.<BR/><BR/>Υ.Γ. Ο "ορεξάκιας" έχει απόλυτο δίκιο. Όσοι έχουμε τα περιθώρια καθαρίζουμε το ψάρι στη θάλασσα και βέβαια δεν το ξεπλένουμε στο σπίτι. Κατάψυξη όμως; Ποια κατάψυξη. Πάμε για ψάρι, αγοράζουμε αυτό που μας μιλάει κι αν δεν βρούμε αυτό που θέλουμε τρώμε ...κοτόπουλο.<BR/>Ψάρια δεν καβατζώνουμε παρεκτός κι αν είμαστε ψαράδες ή σε άμεση σχέση μαζί τους οπότε και φροντίζουμε για την συντήρησή τους υπό τις καλύτερες συνθήκες και ξεκινάμε αν έχουμε πολλά άμεση ..."ιχθυοθεραπεία"!dimitris-rhttps://www.blogger.com/profile/06579802016524002869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160420745872944792006-10-09T19:05:00.000+00:002006-10-09T19:05:00.000+00:00Μιας και αναφερθηκες στα ψαρια,να σας ενημερωσω οτ...Μιας και αναφερθηκες στα ψαρια,να σας ενημερωσω οτι το ψαρι για να κρατησει τις βιταμινες του,πρεπει οταν το ψαρεψεις να το καθαρισεις αμεσως με H20 θαλασσινο και μετα καταψυξη.Δυσκολο να το ψαρεψω αυτοπροσωπως θα μου πεις.Τελοσπαντων.Αν κανετε το γνωστο πλυσιμο-καθαρισμα στο σπιτι εχει χασει το 70% των βιταμινων του.Horexakiashttps://www.blogger.com/profile/05009227169806530961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160341171901561512006-10-08T20:59:00.000+00:002006-10-08T20:59:00.000+00:00Τhanx a lot...Τhanx a lot...suigenerisavhttps://www.blogger.com/profile/09733279189383845376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11603513.post-1160314397514556292006-10-08T13:33:00.000+00:002006-10-08T13:33:00.000+00:00αααχ! Μας άνοιξες την όρεξη πάλι!!!:P~αααχ! Μας άνοιξες την όρεξη πάλι!!!<BR/>:P~Anonymousnoreply@blogger.com