Τρίτη, Αυγούστου 21, 2007

Breakfast at Marina's

Για πρωϊνό υποτίθεται ότι πρέπει να πίνουμε γάλα, καφέδες, χυμούς, να τρώμε δημητριακά, γλυκά, τόστ. Αυτά για την Ελλάδα γιατί σε άλλες χώρες τρώνε αυγά τηγανητά, μπέηκον, ρέγγες, σκουμπριά, κοπανάνε και κάτι βότκες. Αστα αυτά στην Ελλάδα είμαστε.
Το καθιερωμένο πρωϊνό με τα κουλουράκια, δημητριακά κλπ, κλπ ποτέ μου δεν μου άρεσε. Προτιμώ να φάω ότι περίσσεψε απο το χθεσινό φαγητό παρά ένα κρουασάν. Τώρα λοιπόν που έχουμε και το χρόνο ιδού το ιδανικό πρωϊνό. Εχουμε και λέμε
α) καφές εσπρέσσο φαρμάκι με λίγο όμως γάλα.
β) Ενα μπωλάκι με κομμένα ακτινίδια φέτες για μετά.
γ) Αραβικές πίττες (λίγο μπαγιάτικες) κομμένες τριγωνα, αλειμμένες με λάδι και μυρωδικά και ψημένες στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν
δ) ένα μπωλάκι κρέμας αβοκάντο. Παίρνετε ένα αβοκάντο ώριμο έως παραγινωμένο, ξεφλουδίζετε, βγάζετε τη σάρκα και τη βάζετε στο μπλέντερ, με τριμμένο κρεμμύδι και χυμό λεμονιού. Τα χτυπάτε, μετά ψυγείο.
Αλείφετε την πίττα με κρέμα αβοκάντο, ρίξτε και λίγο φρεσκοκομμένο πιπεράκι και φάτε την ..μμιάμμμ!
Μετά τρώμε το ακτινίδιο για να καθαρίσει το στόμα μας (και να βοηθήσουμε και το καϋμένο το έντερο) και μετά εσπρεσσάκι
Εντάξει, μπορεί να πιώ και 2 εσπρεσσάκια. Οχι όμως 3 μονοκοπανιά, το 3 το καλύτερο το φυλάω για μετά το φαγητό.
Αντι για τυρί καλέ
για τη χώνεψη.

Τι το ωραιότερο ε?