Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2006

Χοιρινό ραάν με λαχανικά

Σήμερα για βράδυ
έφτιαξα χοιρινό
με σάρι - ναί καλέ -
Ινδικό
να σου πώ το μυστικό?
Χοιρινό ραάν με λαχανικά
Εντάξει δεν το έφτιαξα ακριβώς όπως το λέει η συνταγή, το σωστο γίνεται με αρνί, στο ψυγείο μου όμως είχα χοιρινό, άντε στο καλό αν δεν κάνουμε και λίγο improvisation στην κουζίνα που θα κάνουμε?
Ετσι με αυτά τα υλικάκόλιανδρο, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, κάρδαμο, κανέλλα, ξερό σκόρδο, κύμινο, σπόρους γαρύφαλλου, 1 πιπεριά τσίλι, ντοματοπελτέ, χυμό λεμονιού και ζεστό νερό,
έφτιαξα τη βάση. Πόση δόση έβαλα, δόσεις, ποτέ δεν μετράω δόσεις, ίσαμε μισό κουταλάκι του γλυκού..και μετά με το μάτι, τα ανακάτεψα όλα αυτά και τα τσιγάρισα λίγο και μετά τα έβαλα πάνω στο χοιρινό μου, έρριξα και νερό και λίγο σιρόπι απο ανανά κονσέρβα, έρριξα και 3 φέτες ανανά, τα έβαλα να ψήνονται χαμηλά και σκέπασα την κατσαρόλα.
Οταν ετοιμασθεί σερβίρεται με chapatis αν βρώ στο εμπόριο, ειδαλλώς αν έχω χρόνο μπορεί να φτιάξω, αν δεν έχω το σερβίρω πάνω σε αραβικό ψωμί ελαφρά ζεσταμένο.

Καθαρά Δευτέρα στα πεθερικά

Τα πολλά λόγια λένε μπούρδες, ας μιλήσουν οι φωτογραφίες.


Η αρχή του παντός Η κυρία Λαγάνα Clean Monday bread



Η Taramosalata της πεθεράς είναι διακοσμημένη με μπρίκ (συγκρατείστε τις μπουκιές σας πλήζ)

Ολες οι ελιές l olives του σπιτιού αυτού αγοράζονται απο τη λαϊκή της γειτονιάς όταν είναι ακόμη πικρές απο τα δένδρα και τις φτιάχνει η Ι. μόνη της, κάνοντας όλες τις διαδικασίες...γειά στα χέρια σου μαμά!



Εεεερχονται τα dolmadakia που είναι τυλιγμένα απο κληματόφυλλα απο τα δικά μας αμπέλια. Ο Κ. Λέει ότι μυρίζουν πετρέλαιο, μοναχοφαγά μου εσύ..τι κάνει ο άνθρωπος για να αποτρέπει άλλους..







Εδώ σφαζόμαστε για τις γαριδάρες..








...και εδώ ανταλλάσουμε γλύκες για τις σουπιές που ψήνονταν στο φούρνο για 4 ώρες μόνο με μπαλσάμικο ..έ και λίγο νεράκι...











και για να κατεβάσουμε μέχρι το έντερο, όλα αυτά ειρηνικά, λίγα τουρσιά σε σαλάτα, τριμμένα λάχανα, με ρέβες, αγγουράκια τουρσί, άιντε βάλτε και λίγο ξυδάκι ..όχι κι άλλο..










Να γιορτάζεις Καθαρά Δευτέρα και να μη φάς halva απο τον Κοσμίδη στη Δραπετσώνα, θεώρησε τον εαυτό σου Αντίχριστο ρεεεε!