Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2005

Jamie Oliver


Αυτό το παραπάνω αριστούργημα το πήραμε απο τον γνωστό πλέον "γυμνό σέφ" (γιατί απογυμνώνει τα δύσκολα φαγητά σε απλά υλικά και διαδικασίες), εντάξει την ιδέα πήραμε, τα υλικά είναι του Κ, ο οποίος χαραμίζεται που δεν είναι χωμένος στη κουζίνα μονίμως..είναι απο τα λίγα πλάσματα που ξέρω που μπορείς να του δώσεις τα πιό αλλοπρόσαλα υλικά και να σου βγάλει κάτι που να τρίβεις τα μάτια σου..

Τα κουταλάκια τα αγοράσαμε απο μία Ασιατική Αγορά στην Αμφιθέα-σύνορα Νέας Σμύρνης

Βάλαμε απο κάτω ένα μικρούτσικο κομματάκι βούτυρωμένο ψωμάκι, ένα κομμάτι σολωμό ωραία τυλιγμένο, ρίξαμε απο πάνω λίγο χυμό λεμονιού και το διακοσμήσαμε με ένα φυλλαράκι βασιλικό απο τη γλαστρούλα μου.

Επιστροφή στην Ινδία

Σ'ημερα το πρωϊ πήγαμε σε μία καλή φίλη στα βόρεια (μα πολύ βόρεια) προάστεια για να παίξουμε την τσιγκολελέτα στην κουζίνα. Θα μαγειρεύαμε ότι μας ερχόταν ανάλογα με τα υλικά που θα βρίσκαμε στο παρακείμενο σούπερ μάρκετ.. Καλό ε? Είπαμε, είμαστε πολύ σέοι μάγειρες.

Αγοράσαμε ένα πακέτο Poppadums(που είναι κάτι πίττες απο ρεβύθια και αλεύρι-πωλούνται σε σακκουλάκι των 8-10 κομματιών και απλά τις τηγανίζεις) , κινέζικο mie (ψιλός φιδές), noodles (μακαρόνια κινέζικα απο ρύζι), κατεψυγμένες ξεφλουδισμένες γαρίδες, chop suey, ποικιλία κινέζικων λαχανικών, μία συσκευασία με μικρούτσικα καροττάκια και καλαμποκάκια, μία κονσέρβα καλαμπόκι, lemongrass (αυτό είναι κάτι σαν ξύσμα λεμονιού που πωλείται σε βάζο με άρμη), ένα μπουκαλάκι σουσαμέλαιο, 2 πακέτα ινδικά μυρωδικά σε πλαστικά κουτάκια για την δημιουργία ενός κάρυκαι ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ για 4 άτομα

Τα poppadums. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή και wok ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο και άμα κάψει, το χαμηλώνουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα poppadums χρησιμοποιώντας την ξύλινη κουτάλα τα ανοίγουμε (έχουν τη τάση να γίνονται ρολλό) ώστε να γίνουν αυτές οι φανταστικές πίτες αριστερά. Ακουμπάμε την κάθε μία σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε έτσι...τρώγονται και κρύες.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα noodles (αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεματίσει), τα καρόττα, καλαμποκάκια και όλα τα άλλα λαχανικά μαζί με το κάρυ και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.


Σε ένα άλλο σκεύος ετοιμάζουμε τις γαρίδες σε ντομάτα και ρίχνουμε τα υλικά του Ινδικού πακέτου, το κύμινο, τζίντζερ, κόλιανδρο, κάρυ, κανέλλα κλπ. Παράλληλα βράζουμε ρύζι μπασμάτι για 4 άτομα (προσωπικά το κάνω στα μικροκύματα, γίνεται πιό αφράτο)

Σερβίρουμε τις πίτες απο κάτω, μέσα βάζουμε τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα

Σερβίρεται με κρύο λευκό κρασί.

(Για τους αμύητους, βάζουμε δίπλα και ένα πακέτο χαρτομάντηλα. Το κάρυ προκαλεί καταρροή)